Ga naar de inhoud

Wil jij fysiotherapie in het buitenland doen? Ga mee op avontuur!

  • 4 min read

Hoewel onze nieuwspagina anders doet vermoeden, hebben wij niet stil gezeten sinds de jaarwisseling. We zijn zelfs zo druk geweest dat we niet eens de tijd hadden om jullie op de hoogte te houden via onze nieuwsbrief! Daarom nu een korte update met de laatste gave ontwikkelingen vanuit de projecten.

Cambodja – fysiotherapie in Phnom Penh

Cambodja is een prachtig land gelegen in Centraal Azië. Met Angkor Wat en haar mysterieuze tempels en de killing fields uit de tijd van de Rode Khmer, heeft het land veel historie om te delen met haar bezoekers. Fysiotherapie is in dit land steeds meer in opkomst. Ons mooie beroep is er wel bekend, maar niet altijd betaalbaar voor de lokale bevolking. Speciaal daarom gaan wij 1x per jaar tijdens de Therapy Trip de provincies in. Zo krijgt de lokale bevolking de kans op een fysiotherapeutische screening met adviezen en een eventuele follow up door lokale behandelaars.

Naast deze groepsreis bieden we jou ook een mooie kans middenin de hoofdstad van het land. Onze Nederlandse partner is specialist op het gebied van orthopedie en sport-gerelateerde klachten. Samen met zijn lokale staff helpt hij zijn patiënten bij hun herstel en voor jou is dit dé mogelijkheid om eens te kijken hoe het er aan toegaat in Cambodja. Het is een ideale plek om vrijwilligerswerk te doen of stage te lopen in het buitenland.

Voor elk type therapeut is er een specifieke vraag op dit project, zo ook voor studenten van de opleiding fysiotherapie.
Met een gemiddelde van slechts 15 nieuwe afgestudeerde fysiotherapeuten per jaar, is er veel vraag naar specialistische kennis. Vooral voor het bijscholen van de veelgevraagde fysiotherapie assistenten. Ben je een fysiotherapeut met veel ervaring? Help onze Nederlandse partner dan door jouw kennis uit te wisselen met zijn lokale staff.

Galapagos Eilanden – fysiotherapie op meest unieke plek ter wereld

Dit jaar gaat het dan eindelijk gebeuren. Ons fysiotherapie project op de Galapagos Eilanden gaat meer vorm krijgen. Deze zomer zullen de eerste vrijwilligers starten met fysiotherapie in de community en een inventarisatie doen op de school voor gehandicapte kinderen. Wij zijn natuurlijk hard op zoek naar vrijwilligers voor het opvolgen van deze inventarisatie. Helaas is dit project minder geschikt voor studenten, maar ben je afgestudeerd fysiotherapeut, geef je vooral op!

Nepal en Costa Rica – onze bestaande pareltjes breiden uit

Zowel in Nepal als in Costa Rica zijn er sinds het begin van onze oprichting in 2017 vrijwilligers en studenten aan het werk op de fysiotherapie projecten. In 2020 zijn er een aantal mogelijkheden bijgekomen in Nepal en Costa Rica. In Nepal gaat het om een extra fysiotherapie project op een revalidatie centrum voor kinderen net iets buiten Kathmandu. Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging? Wij bieden een extra korting als jij kiest voor deze plek. Wij zijn namelijk op korte termijn op zoek naar feedback over dit project!

In Costa Rica is er niet zo zeer een project bijgekomen, maar heeft onze enthousiaste lokale partner meer mogelijkheden toegevoegd voor onze deelnemers. Zo kun je hier nu ook af en toe meehelpen met surflessen aan de kust, speciaal voor gehandicapte kinderen én gaan we vaker op outreach de natuurreservaten in. Zowel in Nepal als in Costa Rica kunnen studenten fysiotherapie als ervaren therapeuten terecht.

Kortom volop mogelijkheden bij Physical Therapy Abroad! Meld jij je ook snel aan? Leuk, tot snel!
– Team Physical Therapy Abroad

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad