Ga naar de inhoud

Werkveld van fysiotherapeuten en studenten positief over PTA

  • 3 min read

Klankborddag 2019 blijkt een succes

De deelnemers met elkaar in gesprek

Het doel van onze eerste klankborddag is om input te krijgen van een groep van experts uit het werkveld. Deze groep bestaat o.a. uit fysiotherapeuten, studenten, contactpersonen uit het buitenland en een afgevaardigde van het KNGF. Zo weten we beter wat er leeft in het werkveld, hoe men tegen onze missie aankijkt en op welke manier wij ons als organisatie verder zouden kunnen professionaliseren.

Het eerste onderdeel van het programma bestaat uit het bespreken en bediscussiëren van diverse stellingen. Het tweede onderdeel is een brainstormsessie, waarbij wij benieuwd zijn welke ideeën vanuit de groep bij kunnen dragen aan onze missie en de groei van onze organisatie.

Accreditatie voor fysiotherapeuten

Iedereen is het er over eens dat fysiotherapie in het buitenland een verrijking is voor de professionele beroepsbeoefenaar. Met name op het gebied van persoonlijke ontwikkeling die plaatsvindt is het unanieme standpunt dat dit heel waardevol is in de praktijk.

Op basis van de daaropvolgende discussie, kunnen we concluseren dat iedereen het eens is dat PTA accreditatie zou moeten krijgen bij de Nederlandse registers KRF (nu nog CKR) en het SKF.

Daar gaan de dus hard aan werken!

Kwaliteit van ons intake proces

Het bespreken van stellingen met de deelnemers

Conclusie naar aanleiding van onze discussie is ook dat ons intake proces kwalitatief goed in elkaar zit.

Door ons uitgebreide stappenplan wordt voorkomen dat studenten en vrijwilligers onvoorbereid op een project aan de slag gaan. Zij zijn zich bewust van hun positie in een ander land met een andere cultuur.

Vanuit elk project ligt er een hulpvraag, daardoor wordt de lokale werkgelegenheid niet aangetast. Door feedback van de deelnemers wordt dit ook in de tijd bewaakt. Op projecten die afhankelijk zijn van vrijwilligers wordt gewerkt aan duurzame oplossingen door bijvoorbeeld te investeren in lokale scholing.

Konining Maxima en een ‘fysiotherapie in het buitenland bootcamp’

De kleurige brainstormsessie

Bij onze brainstormsessie komen alle deelnemers behoorlijk op dreef. De ideeën lopen uiteen van het uitnodigen van Koningin Maxima tot aan een speciale Physical Therapy Abroad bootcamp.

Belangrijk om te vermelden is dat wij alle genoemde ideeën erg serieus nemen en ook echt een plan hebben gemaakt welke we wel of niet gaan implementeren binnen onze organisatie.

Een leuk voorbeeld hiervan is dat er bij de ideeën benoemd werd een community op te richten. Zodat oud-deelnemers zich meer verbonden voelen en het “terugkomen” makkelijker gaat. Deze community bestond al op Facebook, maar hebben wij direct na de klankborddag weer nieuw leven ingeblazen nu wij vanuit het werkveld hebben begrepen dat dit zo belangrijk is. Meld je dus vooral aan voor deze community!

We willen alle deelnemers en ook de mensen die ons input hebben toegezonden bedanken voor deze leuke en leerzame dag.

Wij gaan er hard mee aan de slag!

— Team Physical Therapy Abroad

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad