Vrijwilligerswerk in Nepal – student Floor deelt haar eerste indrukken

  • 3 min read

Namaste!

Mero naam Floor ho. Mero deshko naam The Netherlands ho. 

Misschien had je al een vermoeden na het lezen van de woorden, maar ik ben Floor en kom uit Nederland. Afgelopen half jaar heb ik de kans gekregen om af te studeren bij Physical Therapy Abroad. Na het afronden van mijn onderzoek bij PTA en het afronden van mijn opleiding Toegepaste Psychologie, heb ik ervoor gekozen om een maand lang vrijwilligerswerk te doen in Nepal.

De wijk Pepsi -Cola

Momenteel verblijf ik in Kathmandu, in de wijk PepsiCola. Ik verblijf hier in een gastgezin. Verder doe ik vrijwilligerswerk via een partnerorganisatie van Physical Therapy Abroad, dit doe ik in het women center. En last but not least ben ik hier een toerist die versteld staat van de prachtige omgeving en de interessante cultuur die hier heerst.

De eerste paar dagen moest ik erg wennen aan de omgeving. Het verkeer ervaar ik als chaotisch. Er zijn geen stoplichten en mensen halen elkaar op de meest onmogelijke plekken in. Ik realiseer mij wel dat het maar net is wat je gewend bent. De mensen hier vinden het gewoon, ze gaan mee in de flow. Het mooie is, dat de doorstroming naar mijn idee soepel verloopt.

Ik vind het heel gaaf om in contact te mogen komen met de lokale mensen. Zij hebben mij het een en ander verteld over de cultuur (voornamelijk hindoeïsme en boeddhisme) en de eetgewoonten. Ik heb ook gegeten met mijn handen, dat is hier een van de gewoonten. 

Floor voor de stupa: Boudhanath

Met een tour guide heb ik een aantal highlights bezocht tijdens mijn introductieweek zoals de Swayambhunath en Boudhanath, twee indrukwekkende stupa’s. Prachtig! Zou zeker aanraden om ze ooit eens te gaan bekijken.

De mensen van de homestay en van de women center zijn erg aardig. Ze willen je graag helpen. Over het algemeen vind ik de mensen hier behulpzaam. 

Al met al een prachtig land wat van alles te bieden heeft 🙂

— Floor Venhuis, Toegepaste Psychologe (afstudeer onderzoek bij Physical Therapy Abroad)