Ga naar de inhoud

Update Therapy Trek in Nepal – corona

  • 2 min read

Beste Therapy Trek-ganger of geïnteresseerde,

Hoe gaat het met jou?

Hier gaat het goed. Natuurlijk is het ook bij ons een behoorlijk roerige tijd, maar dat is het voor iedereen momenteel. We zijn wel echt trots dat nu voor de hele wereld duidelijk is geworden dat de gezondheidszorg en haar medewerkers veel credits verdienen. Toch wel iets positiefs dat uit deze crisis is gekomen!

We willen met dit bericht meer duidelijkheid geven met betrekking tot de Therapy Trek. Op vrijdag 28 augustus (tevens uiterste inschrijfdatum) komen we met een definitief advies wat betreft het wel of niet doorgaan van deze groepsreis. Natuurlijk is het de vraag of we dan écht al meer weten over hoe het staat met het corona virus in oktober. Aan deze datum houden we echter vast.

In geval van annulering: in tegenstelling tot onze individuele reizen krijg je géén vouchers aangeboden, maar je geld teruggestort. Wij kiezen hiervoor omdat de datum van de Therapy Trek vast staat en een voucher dan niet flexibel genoeg is om in te wisselen. Mocht je een aanbetaling of volledige betaling hebben gedaan, dan wordt deze z.s.m. ná 28 augustus teruggestort.

Informatiepakket: normaal ontvang je het informatiepakket direct na jouw aanbetaling. Het informatiepakket van de Therapy Trek 2020 volgt echter pas ná deze beslissing op 28 augustus. Zo kunnen we rekening houden met het laatste corona advies, mocht dat nodig zijn. Je bent dan nog ruim op tijd voor bijvoorbeeld het inplannen van benodigde vaccinaties voor Nepal. Daarover informeren we ook in het informatiepakket.

Alternatief: We onderzoeken momenteel de optie om in geval van annulering i.p.v. oktober eventueel in februari/maart 2021 een alternatief aan te bieden. Mogelijk is dit een oplossing…

Hopelijk hebben wij je zo voldoende geïnformeerd. Het blijft een rare tijd waarin we momenteel leven, maar natuurlijk hopen we dat de 3e editie van de Therapy Trek alsnog gewoon kan doorgaan. 

Mocht je vragen hebben kun je het beste via de mail: info@physicaltherapyabroad.com contact opnemen of een afspraak maken om met ons te videobellen.

Sterkte voor een ieder, blijf gezond!
– Mirthe namens Team Physical Therapy Abroad

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad