Ga naar de inhoud

Surflessen voor gehandicapte kinderen in Costa Rica

  • 2 min read

Fysiotherapeut Pablo zet zich in voor iedereen

Sinds de start van Physical Therapy Abroad werken wij samen met Pablo. Een bevlogen fysiotherapeut op de school voor gehandicapte kinderen in Turrialba. Minstens zo betrokken is hij voor zijn werk als coördinator voor zijn eigen stichting. Hiermee doet hij graag wat terug voor de community in het nabijgelegen Aquiares, waar hij woont en leeft. Onder andere door hen vrijblijvend therapie en sportprogramma’s aan te bieden.

Sinds kort zijn daar extra werkzaamheden bijgekomen. Er is een speciale organisatie die surflessen aanbiedt voor gehandicapte kinderen. Voor deze kinderen is het normaal gesproken niet mogelijk om te surfen. Hun lichamelijke beperkingen zorgen ook voor beperkingen op het water. Je kan je voorstellen dat balans, kracht en motoriek erg belangrijk zijn voor het kunnen uitvoeren van deze sport. Pablo heeft besloten de samenwerking aan te gaan met deze organisatie en helpt hen mee waar mogelijk.

Surflessen met Pablo voor gehandicapte kinderen

Met behulp van ervaren instructeurs en fysiotherapeuten krijgen de kinderen zo toch de mogelijkheid om deze sport te proberen. Op extra grote planken krijgen ze les. Zo kunnen zij mét begeleiding ervaren hoe het is om je mee te laten nemen door de golven.

Ook voor hen is het nu dus mogelijk te genieten van één van de spannendste en tegelijkertijd meest rustgevende sport die er is.

Wil jij Pablo ook eens meehelpen tijdens deze lessen? Meld je dan nu aan voor een intakegesprek en ga naar Costa Rica!

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad