Meteen naar de inhoud

Surflessen voor gehandicapte kinderen in Costa Rica

  • 2 min read

Fysiotherapeut Pablo zet zich in voor iedereen

Sinds de start van Physical Therapy Abroad werken wij samen met Pablo. Een bevlogen fysiotherapeut op de school voor gehandicapte kinderen in Turrialba. Minstens zo betrokken is hij voor zijn werk als coördinator voor zijn eigen stichting. Hiermee doet hij graag wat terug voor de community in het nabijgelegen Aquiares, waar hij woont en leeft. Onder andere door hen vrijblijvend therapie en sportprogramma’s aan te bieden.

Sinds kort zijn daar extra werkzaamheden bijgekomen. Er is een speciale organisatie die surflessen aanbiedt voor gehandicapte kinderen. Voor deze kinderen is het normaal gesproken niet mogelijk om te surfen. Hun lichamelijke beperkingen zorgen ook voor beperkingen op het water. Je kan je voorstellen dat balans, kracht en motoriek erg belangrijk zijn voor het kunnen uitvoeren van deze sport. Pablo heeft besloten de samenwerking aan te gaan met deze organisatie en helpt hen mee waar mogelijk.

Surflessen met Pablo voor gehandicapte kinderen

Met behulp van ervaren instructeurs en fysiotherapeuten krijgen de kinderen zo toch de mogelijkheid om deze sport te proberen. Op extra grote planken krijgen ze les. Zo kunnen zij mét begeleiding ervaren hoe het is om je mee te laten nemen door de golven.

Ook voor hen is het nu dus mogelijk te genieten van één van de spannendste en tegelijkertijd meest rustgevende sport die er is.

Wil jij Pablo ook eens meehelpen tijdens deze lessen? Meld je dan nu aan voor een intakegesprek en ga naar Costa Rica!

LEES DIT: BELANGRIJKE UPDATE!!

Wij zijn erg dankbaar dat we zelfs in deze bijzondere tijd met een wereldwijde pandemie, nog steeds enthousiaste aanmeldingen ontvangen. Vanwege voortdurende veranderingen in beleid en internationale wijzigingen, hebben wij inmiddels te maken met een wachtlijst. Op dit moment nemen wij daarom t/m de zomer van 2022 géén nieuwe intakes* of deelnemers aan. Ook de geplande informatiebijeenkomsten komen te vervallen.

Bedankt voor jullie begrip, we hopen jullie z.s.m. weer op weg te helpen voor een onvergetelijke fysiotherapie ervaring in het buitenland.

Team Physical Therapy Abroad

* Heb je al eerder contact gehad met ons over een intake/deelname en hebben wij afgestemd dat het op een later moment mogelijk was? Geen zorgen, neem dan even contact met ons op!