Meteen naar de inhoud

Voorbereidingstraining

Stichting Muses

Stichting Muses

Eén van de onderdelen van onze dienstverlening is de verplichte voorbereidingstraining van Stichting Muses. Dit is een training speciaal ontwikkeld voor iedereen die voor studie of vrijwilligerswerk naar het buitenland gaat. Tijdens deze dag leer je over de diverse cultuurverschillen, hoe om te gaan met je verantwoordelijkheden op je project, wat te doen bij eenzaamheid en hoe je een duurzame bijdrage kan leveren.

Wij vinden het belangrijk dat elke therapeut goed voorbereid op pad gaat. We hebben hiervoor een duurzaamheidsstempel gekregen. Dit betekent dat wij bewust kiezen om de training te verplichten en daardoor een positieve impact hebben op onze projecten. Wij bekostigen deze training volledig voor jou!

Voor projecten met kinderen is er de extra training: Wijzer met Kids. Hier ga je dieper in op alle aspecten die belangrijk zijn bij het werken met kinderen. Aan de hand van het biopsychosociale model worden de levensfasen van een kind besproken. Ook wordt er meer ingegaan op hechtingsproblematiek en verschillen in cultuur.

Net als ons gelooft Stichting Muses erin dat de wereld een betere plek is als je kennis met elkaar deelt en van elkaar leert. Kijk op Route2Volunteer voor meer informatie over de ideale voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk, stage, afstudeeropdracht of minor in het buitenland.

Voorbereidingstraining:
Amsterdam
Breda

Wijzer met Kids:
Amsterdam

Voorbereidingsdag Therapy Trek

Voor de Therapy Trek in Nepal organiseren we voor vertrek een speciale voorbereidingsdag. Op deze dag komt een oud-deelnemer vertellen over de Trek. Ook maak je kennis met je medereizigers en gaan we gezamenlijk actief aan de slag met onze verbeterplannen voor jouw editie van de Therapy Trek.

Programma: 10:00-15:00uur
In de ochtend krijg je meer achtergrondinformatie over de trekking, het meerjarenplan en is er ruimte om vragen te stellen over alles wat je maar wilt weten. Je krijgt concrete tips en tricks van de oud-deelnemer(s).

Na de gezamenlijke lunch, bespreken we onze doelen voor jouw editie van de Therapy Trek. Zo gaan we gezamenlijk aan het verbeterplan werken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een neurologie-les voor de lokale medici of het voorbereiden van een aantal te gebruiken tapetechnieken.

Voor de 3e editie van de Therapy Trek staat de voorbereidingsdag gepland op zondag 27 september. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor deze groepsreis dus geef je snel op.

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we veel enthousiaste aanmeldingen ontvangen. Vanwege de afgelopen coronajaren hebben wij te maken met een wachtlijst. Op dit moment nemen wij daarom tot het einde van 2022 géén nieuwe intakes* of deelnemers aan. Ook de geplande informatiebijeenkomsten komen te vervallen.

Bedankt voor je begrip, we hopen jou z.s.m. weer op weg te helpen voor een onvergetelijke fysiotherapie ervaring in het buitenland.

Team Physical Therapy Abroad

*Heb je tijdens de coronaperiode een intakegesprek gehad of meegedaan aan de infobijeenkomst? En hebben wij afgestemd dat reizen op een later moment mogelijk was? Geen zorgen, neem dan even contact met ons op!