24 januari 2019

Voorbereidingstraining

Stichting Muses

Stichting Muses

Eén van de onderdelen van onze dienstverlening is de verplichte voorbereidingstraining van Stichting Muses. Dit is een training speciaal ontwikkeld voor iedereen die voor studie of vrijwilligerswerk naar het buitenland gaat. Tijdens deze dag leer je over de diverse cultuurverschillen, hoe om te gaan met je verantwoordelijkheden op je project, wat te doen bij eenzaamheid en hoe je een duurzame bijdrage kan leveren.

Wij vinden het erg belangrijk dat elke therapeut goed voorbereid op pad gaat. We hebben hiervoor een duurzaamheidsstempel gekregen. Dit betekent dat wij bewust kiezen om deze training te verplichten en zo een positieve impact hebben op onze projecten. Wij bekostigen deze training volledig voor jou!

Voor projecten met kinderen is er de aparte training: Wijzer met Kids. Hier ga je dieper in op alle aspecten die belangrijk zijn bij het werken met kinderen. Aan de hand van het biopsychosociale model worden de levensfasen van een kind besproken. Ook wordt er ingegaan op hechtingsproblematiek en verschillen in cultuur. Deze training bekostigen wij ook volledig voor jou.

Net als ons gelooft Stichting Muses erin dat de wereld een betere plek is als je kennis met elkaar deelt en van elkaar leert. Om iedereen die op zoek is naar meer informatie van dienst te zijn hebben zij een speciale website gelanceerd waarin zij al hun kennis met je delen. Kijk op Route2Volunteer voor meer informatie over de ideale voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk, stage, afstudeeropdracht of minor in het buitenland.

Voorbereidingstraining:
Amsterdam (wekelijks)
Breda (1x per maand)
Wijzer met Kids:
Amsterdam (1x per maand)


Voorbereidingsdag Therapy Trek

Voor de Therapy Trek in Nepal organiseren we voor vertrek een speciale voorbereidingsdag. Op deze dag komt een oud-deelnemer vertellen over de Trek. Ook maak je kennis met je medereizigers en gaan we gezamenlijk actief aan de slag met onze verbeterplannen voor jouw editie van de Therapy Trek.

Programma: 10:00-15:00uur
In de ochtend krijg je meer achtergrondinformatie over de trekking, het meerjarenplan en is er ruimte om vragen te stellen over alles wat je maar wilt weten. Je krijgt concrete tips en tricks van de oud-deelnemer(s).

Na de gezamenlijke lunch, bespreken we onze doelen voor jouw editie van de Therapy Trek. Zo gaan we gezamenlijk aan het verbeterplan werken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een neurologie-les voor de lokale medici of het voorbereiden van een aantal te gebruiken tapetechnieken.

Voor de 2e editie van de Therapy Trek staat de voorbereidingsdag gepland op zondag 29 september. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor deze tweede editie van de Therapy Trek dus geef je snel vóór vrijdag 13 september op.


#therapymovespeople