Ga naar de inhoud

Voorbereidingstraining

Stichting Muses

Stichting Muses

Eén van de onderdelen van onze dienstverlening is de verplichte voorbereidingstraining van Stichting Muses. Dit is een training speciaal ontwikkeld voor iedereen die voor studie of vrijwilligerswerk naar het buitenland gaat. Tijdens deze dag leer je over de diverse cultuurverschillen, hoe om te gaan met je verantwoordelijkheden op je project, wat te doen bij eenzaamheid en hoe je een duurzame bijdrage kan leveren.

Wij vinden het belangrijk dat elke therapeut goed voorbereid op pad gaat. We hebben hiervoor een duurzaamheidsstempel gekregen. Dit betekent dat wij bewust kiezen om de training te verplichten en daardoor een positieve impact hebben op onze projecten. Wij bekostigen deze training volledig voor jou!

Voor projecten met kinderen is er de extra training: Wijzer met Kids. Hier ga je dieper in op alle aspecten die belangrijk zijn bij het werken met kinderen. Aan de hand van het biopsychosociale model worden de levensfasen van een kind besproken. Ook wordt er meer ingegaan op hechtingsproblematiek en verschillen in cultuur.

Net als ons gelooft Stichting Muses erin dat de wereld een betere plek is als je kennis met elkaar deelt en van elkaar leert. Kijk op Route2Volunteer voor meer informatie over de ideale voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk, stage, afstudeeropdracht of minor in het buitenland.

Voorbereidingstraining:
Amsterdam
Breda

Wijzer met Kids:
Amsterdam

Voorbereidingsdag Therapy Trek

Voor de Therapy Trek in Nepal organiseren we voor vertrek een speciale voorbereidingsdag. Op deze dag komt een oud-deelnemer vertellen over de Trek. Ook maak je kennis met je medereizigers en gaan we gezamenlijk actief aan de slag met onze verbeterplannen voor jouw editie van de Therapy Trek.

Programma: 10:00-15:00uur
In de ochtend krijg je meer achtergrondinformatie over de trekking, het meerjarenplan en is er ruimte om vragen te stellen over alles wat je maar wilt weten. Je krijgt concrete tips en tricks van de oud-deelnemer(s).

Na de gezamenlijke lunch, bespreken we onze doelen voor jouw editie van de Therapy Trek. Zo gaan we gezamenlijk aan het verbeterplan werken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een neurologie-les voor de lokale medici of het voorbereiden van een aantal te gebruiken tapetechnieken.

Voor de 3e editie van de Therapy Trek staat de voorbereidingsdag gepland op zondag 27 september. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor deze groepsreis dus geef je snel op.

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad