Ga naar de inhoud

Het Pointing Book

De VAS score, een bruggetje en juist krukgebruik in één boek!

Het Pointing Book

Onze trots! Direct na de oprichting van Physical Therapy Abroad in 2017 zijn we gestart met het ontwikkelen van ons eigen oefeningen- en aanwijsboek. Om voor elke fysiotherapeut de communicatie te vergemakkelijken, wanneer je de taal van de ander niet spreekt.

Om hier één goed geheel van te maken konden we gelukkig terugvallen op Romy Kühne Design die ons kosteloos wilde helpen. Op deze manier ondersteunt zij onze missie om fysiotherapie wereldwijd toegankelijk te maken.

Vrijwilliger met het boek op een project

Het Pointing Book is hét handboek ontwikkelt voor fysiotherapeuten (in opleiding) die aan het werk gaan in het buitenland.

Als jij met ons op pad gaat krijg je een exemplaar opgestuurd. Het boek bevat steekwoorden in het Nederlands, Engels en Spaans: het is op maat gemaakt voor onze projecten.

Maar niet alleen onze deelnemers, ook Nederlandse en Belgische instellingen en praktijken hebben baat bij dit boek. Het staat namelijk boordevol illustraties van anatomie, fysiologie en oefeningen.  Zo kan ook jij communiceren met iedereen die niet dezelfde taal spreekt.

Koop een boek en draag bij aan duurzame fysiotherapie wereldwijd

Lijkt jou dit Pointing Book ook zo handig? Gewoon voor in de praktijk of tijdens jouw studie?

Dan hebben we goed nieuws! Wij verkopen dit boek ook los. Een gedeelte van de opbrengst wordt direct besteed aan oefenmaterialen voor onze lokale projecten. Zo krijg jij niet alleen een heel gaaf boek, maar draag je ook nog bij aan een duurzame toekomst van fysiotherapie wereldwijd. 

Bestel nu jouw Pointing Book voor €17,50

Vul jouw gegevens in via onderstaand formulier. Na ontvangst van deze gegevens versturen wij de factuur met een betaallink naar je toe via de mail. Is de betaling voldaan, dan krijg je z.s.m. jouw bestelling opgestuurd! Kies je voor bestellen zonder verzending, dan dien je vóóraf of ter plekke te betalen.

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad