4 november 2018

Stappenplan

Ik wil naar het buitenland, hoe werkt dat?

Je wilt graag goed voorbereid zijn op jouw tijd in het buitenland. Wij helpen jou daarbij! We nemen je mee in alle stappen van ons proces, in ons stappenplan. Zo weet je zeker dat jij volledig voorbereid en zonder zorgen aan het werk kan gaan.


Informatiebijeenkomst

Je bent al een tijdje aan het twijfelen of je wel of niet naar het buitenland wil, maar hebt besloten het nu echt te gaan doen. Toch wil je graag nog iets meer duidelijkheid en persoonlijke informatie. Kom dan naar de eerstvolgende gratis informatiebijeenkomst. Je mag natuurlijk iemand meenemen en er is volop mogelijkheid om vragen te stellen.

Deze bijeenkomst vindt plaats in Deventer op verschillende data gedurende het jaar. We wisselen om-om de bijeenkomsten op een donderdagavond en zaterdagochtend af, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om er bij te zijn.

Heb je vragen die niet kunnen wachten tot de bijeenkomst? Kijk eens op de pagina van onze meest gestelde vragen of neem contact met ons op.


Intakegesprek

Zodra je besluit dat je naar het buitenland gaat om fysiotherapie te doen meld je je op de website aan voor een intakegesprek. We plannen samen een afspraak in. Je krijgt hierop de link naar ons online intakeformulier toegestuurd. Aan de hand van jouw antwoorden leren we jou beter kennen en kan er “Matching op Maat” plaatsvinden.

Het gesprek vindt plaats op onze locatie in het centrum van Deventer, of online via Skype/Whatsapp video.


Matching op Maat

Tijdens het intakegesprek leren wij jou, zoals gezegd, persoonlijk kennen.  Jouw wensen en jouw kwaliteiten als fysiotherapeut worden tijdens ons Matching op Maat proces vergeleken met de projecten uit ons netwerk.

Zo houden wij rekening mee of je veel of geen begeleiding wil, of je voorkeuren hebt qua doelgroep, maar ook of je bijvoorbeeld Spaans kan of dit graag wilt leren.

Via de mail krijg je het programmavoorstel opgestuurd. Dit bevat een globaal overzicht van de geschikte projecten, beknopte informatie over het land en de geldende tarieven.


Voorstel bespreken 

Zodra je voldoende tijd hebt gehad om de projecten te bestuderen nemen we weer contact op. We bespreken het gekozen project en brengen eventueel wijzigingen aan, net zolang totdat jij helemaal tevreden bent met het voorstel. Ga je akkoord, dan wordt het programmavoorstel daarmee officieel geaccepteerd door jou.


Bevestiging en bestanden opsturen

Er volgt een officiële bevestiging via de mail met een link naar de deelnemersovereenkomst en de factuur. Ook zullen we je vragen een aantal documenten aan te leveren.

Voor elk project is dit weer verschillend, hoewel al onze partners een CV in het Engels eisen van de deelnemers. Met ons CV-format vul je gemakkelijk je gegevens op één A4 pagina in. Ook deze sturen we mee met de bevestiging. Heb je een eigen versie die je wilt vertalen? Dit is ook prima, maak het jezelf in ieder geval niet te moeilijk.


Officiële aanmelding + Informatiepakket

Wij sturen jouw aanvullende gegevens door naar onze partnerorganisatie. Nu is je aanmelding officieel!

Is je (aan)betaling voldaan dan ontvang je van ons aanvullende informatie. Dit bestaat uit onze ‘checklist voor fysiotherapeuten’ en ‘het informatiepakket’ van onze partner.

Met de checklist krijg je inzicht in welke voorbereidingen jij als fysiotherapeut moet treffen voordat je vertrekt. Bijvoorbeeld alles wat je moet regelen op het gebied van verzekeringen, vaccinaties en je visum.

Daarnaast is er informatie opgenomen voor therapeuten die onbetaald verlof of ontslag hebben genomen om op reis te kunnen. In het pakket vanuit onze partner krijg je meer informatie over het klimaat, de veiligheid, een inpaklijst en andere tips.


Op pad om jouw steentje bij te dragen

Nu alle voorbereidingen erop zitten is het zover! Jij gaat op pad naar jouw project in het buitenland. Natuurlijk doen wij er, net als onze partner, alles aan om jou volledig te voorzien in het programma zoals voorgesteld. Bedenk echter dat in het buitenland het meestal anders loopt dan verwacht. Sta open voor alle mogelijkheden en wees flexibel voor veranderingen.

Zo wordt het gegarandeerd één groot avontuur!

#therapymovespeople

Kom in actie!
Neem contact met ons op
Gratis informatiebijeenkomst
Plan een intakegesprek