Ga naar de inhoud

Reviews van onze deelnemers

Wat zeggen de fysiotherapeuten (in opleiding) die jou voorgingen? Op deze pagina vind je belevingen en feedback van oud-deelnemers. Lees gauw verder en wie weet spreken we jou dan binnenkort!

Malou Koster

”Tijdens mijn rondreis door Azië heb ik een periode vrijwilligerswerk gedaan. Echt ontzettend mooi, indrukwekkend en soms ook emotioneel om mee te maken.

Ik hoop dat meer mensen vrijwilligerswerk gaan doen in het buitenland. Je kan echt een verschil maken voor die mensen en Physical Therapy Abroad zorgt echt dat dit goed geregeld wordt…”

– Malou, fysiotherapeute, 25 jaar.

Lees hier het interview met Malou!

Jonas de Fue

”I did the Therapy Trek. It was an amazing experience to work as a physiotherapist in the local villages. The scenery was breathtaking during the walk and so were the kind and joyful people we’ve met and treated during our time in the mountains. The local guides and staff were all really friendly, professional and helpful.

Physical Therapy Abroad did a great job organizing all of this, they were very accessible for any questions, information or feedback, before as well as during the trek. 

I would really recommend this organisation to experience an awesome and interesting adventure!”

– Jonas, kinesist, 27 jaar.

Roxanne Geurink

”Fijne, persoonlijke organisatie. Dankzij Physical Therapy Abroad heb ik een hele mooie ervaring opgedaan in Nepal!”
– Roxanne, fysiotherapeute, 22 jaar.

Lees hier het reisverslag van Roxanne!

Individuele fysiotherapie in Nepal

Luca Verkuijlen

”Ik kijk terug op een leuke, leerzame periode vrijwilligerswerk in Nepal.

Mede dankzij het enthousiaste eerste skypegesprek met Mirthe, hierdoor was ik meteen enthousiast om dit te gaan doen 🙂 En vervolgens blijft dit enthousiasme uitstralen in alle communicatie voor het regelen van de projecten. 

Bedankt voor alle hulp en enthousiasme!”

– Luca, fysiotherapeute, 22 jaar.

Lees hier het interview met Luca!

Charlotte van Westerhuis

“Dit is echt een onvergetelijk avontuur. Je leert zo ontzettend veel over jezelf, zowel op het persoonlijke vlak als jezelf als therapeut. Je krijgt eigenlijk gewoon een kijkje in de keuken van fysiotherapeuten in een andere cultuur. Het is een unieke ervaring die je niet snel weer zal kunnen opdoen.

De visie van PTA vind ik erg goed. Ze richten zich vooral op duurzaamheid en continuïteit. Iets wat ik erg belangrijk vind wanneer je vrijwilligerswerk gaat doen. Daarnaast zijn ze erg kritisch op de projecten die ze starten.

En niet te vergeten, Mirthe en Thom zijn zelf fysiotherapeuten, dus zij weten hoe belangrijk het is dat je je werk goed kan doen als fysiotherapeut.”
– Charlotte, fysiotherapeute, 23 jaar.

Lees hier het interview met Charlotte!

Tineke Klumper

” Helaas veranderde het Corona-virus alles. Ik wil heel graag, uiteraard wanneer corona ‘voorbij’ is, weer op reis. Terug naar dezelfde plek weet ik nog niet, maar andere avonturen; ja graag! En Physical Therapy Abroad is een serieuze organisatie. Ik werd goed voorbereid op alles. Erg prettig.”
-Tineke, fysiotherapeute, 58 jaar.

Lees hier het interview met Tineke!

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad