Meteen naar de inhoud

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk projecten voor fysiotherapeuten en studenten

fysiotherapie in costa rica

Physical Therapy Abroad staat voor een unieke fysiotherapie ervaring in het buitenland. Naast een (onder-)deel van je studie, hebben wij ook opties voor vrijwilligerswerk. Na een gezamenlijk intakegesprek stellen wij een programma op maat samen. Wij bieden daarbij mogelijkheden voor elke fysiotherapeut. Dus ook studenten, pensionado’s of niet-actief werkzame therapeuten zijn welkom om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen.

De projecten waar wij mee samenwerken zijn geselecteerd op basis van strikte eisen. Zo is er onder andere 24/7 een contactpersoon aanwezig die Engels of Nederlands spreekt. En uiteraard zijn alle projecten gescreend of zij zich in een veilige omgeving bevinden voor onze deelnemers!

Individueel vrijwilligerswerk of liever een groepsreis?

Wachtende patiënten in de rij voor fysiotherapie

Wil jij graag ervaren hoe het is om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, maar wil je niet in je eentje meerdere weken (of maanden) op pad? Je kan al naar het buitenland met onze speciale fysiotherapie groepsreizen vanaf 2 weken. Dit is een korte periode waarin je jouw vakantie combineert met het goede doel. Een intakegesprek is niet vereist. Je kan je hiervoor direct opgeven; alleen of samen met je collega’s!

Voor de individuele vrijwilligerswerktrajecten is wél een uitgebreid intakegesprek vereist, waarna wij een programma voorstel op maat voor je maken. Dit is persoonlijk maatwerk, waarbij we rekening houden met jouw competenties, wensen en de hulpvraag van het lokale project.

Duur en moment van vrijwilligerswerk

fysiotherapie in nepal

Bij al onze individuele vrijwilligerswerk trajecten kan je aan de slag vanaf 4 weken. Zo heb je voldoende tijd om te acclimatiseren en je project goed te leren kennen. Zoals eerder vermeld zijn onze groepsreizen een uitzondering op deze regel.

De totale duur van jouw vrijwilligerswerk bepalen wij niet. Dat doe jij namelijk helemaal zelf! Er zijn zelfs mogelijkheden waarin je een jaar (let op: dit is natuurlijk wel afhankelijk van je visum) aan de slag kan op een project.

Ook de datum van vertrek is geheel afhankelijk van jou en jouw agenda. Het is bij Physical Therapy Abroad op elk moment mogelijk om naar het buitenland te gaan. Je start jouw vrijwilligers-werkzaamheden op jouw project dus wanneer het jou uitkomt! Wij adviseren je graag over de beste reisperiodes van een land, of denken mee met jouw reisschema.

Hou er wel rekening mee dat er ook op de projecten feestdagen gevierd worden en er vakanties zijn. In bepaalde periodes is het daarom verstandiger om je aankomstdatum hierop aan te passen.

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we veel enthousiaste aanmeldingen ontvangen. Vanwege de afgelopen coronajaren hebben wij te maken met een wachtlijst. Op dit moment nemen wij daarom tot het einde van 2022 géén nieuwe intakes* of deelnemers aan. Ook de geplande informatiebijeenkomsten komen te vervallen.

Bedankt voor je begrip, we hopen jou z.s.m. weer op weg te helpen voor een onvergetelijke fysiotherapie ervaring in het buitenland.

Team Physical Therapy Abroad

*Heb je tijdens de coronaperiode een intakegesprek gehad of meegedaan aan de infobijeenkomst? En hebben wij afgestemd dat reizen op een later moment mogelijk was? Geen zorgen, neem dan even contact met ons op!