Ga naar de inhoud

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk projecten voor fysiotherapeuten en studenten

fysiotherapie in costa rica

Physical Therapy Abroad staat voor een unieke fysiotherapie ervaring in het buitenland. Naast een (onder-)deel van je studie, hebben wij ook opties voor vrijwilligerswerk. Na een gezamenlijk intakegesprek stellen wij een programma op maat samen. Wij bieden daarbij mogelijkheden voor elke fysiotherapeut. Dus ook studenten, pensionado’s of niet-actief werkzame therapeuten zijn welkom om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen.

De projecten waar wij mee samenwerken zijn geselecteerd op basis van strikte eisen. Zo is er onder andere 24/7 een contactpersoon aanwezig die Engels of Nederlands spreekt. En uiteraard zijn alle projecten gescreend of zij zich in een veilige omgeving bevinden voor onze deelnemers!

Individueel vrijwilligerswerk of liever een groepsreis?

Wachtende patiënten in de rij voor fysiotherapie

Wil jij graag ervaren hoe het is om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, maar wil je niet in je eentje meerdere weken (of maanden) op pad? Je kan al naar het buitenland met onze speciale fysiotherapie groepsreizen vanaf 2 weken. Dit is een korte periode waarin je jouw vakantie combineert met het goede doel. Een intakegesprek is niet vereist. Je kan je hiervoor direct opgeven; alleen of samen met je collega’s!

Voor de individuele vrijwilligerswerktrajecten is wél een uitgebreid intakegesprek vereist, waarna wij een programma voorstel op maat voor je maken. Dit is persoonlijk maatwerk, waarbij we rekening houden met jouw competenties, wensen en de hulpvraag van het lokale project.

Duur en moment van vrijwilligerswerk

fysiotherapie in nepal

Bij al onze individuele vrijwilligerswerk trajecten kan je aan de slag vanaf 4 weken. Zo heb je voldoende tijd om te acclimatiseren en je project goed te leren kennen. Zoals eerder vermeld zijn onze groepsreizen een uitzondering op deze regel.

De totale duur van jouw vrijwilligerswerk bepalen wij niet. Dat doe jij namelijk helemaal zelf! Er zijn zelfs mogelijkheden waarin je een jaar (let op: dit is natuurlijk wel afhankelijk van je visum) aan de slag kan op een project.

Ook de datum van vertrek is geheel afhankelijk van jou en jouw agenda. Het is bij Physical Therapy Abroad op elk moment mogelijk om naar het buitenland te gaan. Je start jouw vrijwilligers-werkzaamheden op jouw project dus wanneer het jou uitkomt! Wij adviseren je graag over de beste reisperiodes van een land, of denken mee met jouw reisschema.

Hou er wel rekening mee dat er ook op de projecten feestdagen gevierd worden en er vakanties zijn. In bepaalde periodes is het daarom verstandiger om je aankomstdatum hierop aan te passen.

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad