4 november 2018

Vrijwilligerswerk

Individuele projecten voor alle fysiotherapeuten

Wij hebben projecten op maat voor elke fysiotherapeut (in opleiding). Dus ook studenten, pensionado’s of niet-actief werkzame therapeuten zijn welkom om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen.

Onze projecten zijn geselecteerd op basis van diverse eisen. Zo moet er onder andere een contactpersoon aanwezig zijn die Engels of Nederlands spreekt. De plekken zijn natuurlijk ook gescreend of zij zich in een veilige omgeving bevinden voor onze deelnemers.


Verschil tussen individueel traject en groepsreis

Je kan al op pad naar het buitenland met onze speciale groepsreizen vanaf 2 weken. Kijk een op de pagina van de Therapy Trek (Nepal) of de Therapy Trip (Cambodja). Dit zijn kortdurende periodes waarin je jouw vakantie combineert met het goede doel. Je kan je hiervoor direct opgeven, een intakegesprek is niet nodig.

Voor de individuele trajecten maken wij een Matching op Maat programma voor je. Hiervoor is wel een intakegesprek vereist, omdat we op basis van jouw wensen en achtergrondkennis een programma voorstel doen. Dit is persoonlijk en daarom dus maatwerk.


Duur en moment van vrijwilligerswerk

Bij onze individuele vrijwilligerswerk trajecten zijn er opties vanaf 4 weken. Dit is het minimale aantal weken dat wij aanraden om aan de slag te gaan op een project. Zo heb je voldoende tijd om te acclimatiseren en je project te leren kennen. Zo kun je ook écht wat bijdragen.

De totale duur van jouw vrijwilligerswerk bepalen wij niet. Dat doe jij zelf. Er zijn zelfs opties waarin je meerdere jaren (let op: dit is natuurlijk wel afhankelijk van je visum) aan de slag kan op een project.

Wanneer je vertrekt is geheel afhankelijk van jou en jouw agenda. Op elk moment is het mogelijk om naar het buitenland te gaan en jouw werkzaamheden op een project te starten. Bedenk wel dat er ook op de projecten feestdagen en vakanties gevierd worden. In bepaalde periodes is het daarom verstandiger om je aankomstdatum hierop aan te passen.


Niet werkzaam als fysiotherapeut?

Ook dan hebben wij mogelijkheden voor jou. Afhankelijk van jouw huidige werkzaamheden of je ervaring kun je alsnog veel betekenen. Iedereen met een diploma in de fysiotherapie kan mee met onze groepsreizen: de Therapy Travels. Bijvoorbeeld de Therapy Trek in Nepal of onze Therapy Trip in Cambodja, ongeacht of je actief werkzaam bent.

Voor individuele trajecten bepalen wij tijdens het persoonlijke intakegesprek wat jouw opties zijn en maken we een programma voorstel op maat. Ook studenten die tijdens hun zomervakantie aan de slag willen als vrijwilliger op een project zijn van harte welkom om vrijwilligerswerk te doen. Afhankelijk van jouw kennisniveau en voorkeuren plaatsen we je dan op een geschikt project.


#therapymovespeople