Meteen naar de inhoud

Buitenlandse stage voor studenten fysiotherapie

De eisen van jouw school

We hebben contact met fysiotherapie opleidingen van diverse hogescholen en universiteiten in Nederland en in België. Zij stellen vaak hoge eisen aan het doen van een stage. Onze projecten in het buitenland voldoen aan onderstaande eisen:

De student krijgt een fysiotherapeut aangewezen ter begeleiding. Hij/zij is een gecertificeerd therapeut en heeft ruime werkervaring in de fysiotherapie.

De student is boventallig tijdens de werkzaamheden op het project.

De student kan voor een periode vanaf 4 weken tot een half jaar op het project stage lopen.

De student kan aan zijn/haar fysiotherapeutische competenties werken op het project. Dit betekent dat er actief hands-on meegewerkt wordt en er mogelijkheden zijn om het fysiotherapeutische kennisniveau te optimaliseren.

De student krijgt de mogelijkheid om samen met zijn/haar begeleider te reflecteren op eigen handelen.

Hydrotherapie in het buitenland

Wat kan jij doen als aankomend fysiotherapeut?

Malou (fysiotherapeute) mobiliseert meisje

Van eerstejaars studenten die een snuffelstage willen lopen tot laatstejaars die hun eindstage willen doen voor ze het werkveld in gaan. Op alle niveau’s is er begeleiding aanwezig, je kan zo aan de slag op een project.

Voor jou als student is dit de kans om samen met professionele lokale fysiotherapeuten aan jouw kennis en praktische skills te werken. Daarbij ontdek je ook nog eens een ander land, ga je op avontuur in de omgeving en leer je de diverse cultuurverschillen kennen. Wie wil dat nou niet?

Mocht je twijfelen of jouw hogeschool of universiteit akkoord gaat met een stage in het buitenland, vraag ons dit dan gerust. Wij helpen je graag verder.

Stage of vrijwilligerswerk fysiotherapie in Costa Rica

Hoe meld ik me aan voor een stage?

In ons stappenplan wordt duidelijk uitgelegd hoe het werkt als je met ons naar het buitenland wilt. Een stage zien wij als een individueel traject (óók als je samen met andere student(en) op stage gaat). Dit betekent dat we een intakegesprek met jou inplannen en op basis van jouw voorkeuren een project gaan zoeken die perfect bij jou past.

Wil je graag samen met je klas- of studiegenoten naar het buitenland? Dan houden we een gezamenlijk intakegesprek en bekijken we welk project het meest geschikt is voor jullie allebei/allemaal.

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we veel enthousiaste aanmeldingen ontvangen. Vanwege de afgelopen coronajaren hebben wij te maken met een wachtlijst. Op dit moment nemen wij daarom tot het einde van 2022 géén nieuwe intakes* of deelnemers aan. Ook de geplande informatiebijeenkomsten komen te vervallen.

Bedankt voor je begrip, we hopen jou z.s.m. weer op weg te helpen voor een onvergetelijke fysiotherapie ervaring in het buitenland.

Team Physical Therapy Abroad

*Heb je tijdens de coronaperiode een intakegesprek gehad of meegedaan aan de infobijeenkomst? En hebben wij afgestemd dat reizen op een later moment mogelijk was? Geen zorgen, neem dan even contact met ons op!