Therapy Trek – Nepal

Een meerdaagse trekking waarbij je in de bergen van dorp naar dorp wandelt. Ter plekke behandel je mensen en voorzie je hen van fysiotherapeutische adviezen. Dat is een van onze groepsreizen: de Therapy Trek in Nepal. Meld je nu aan voor deze onvergetelijke reis!

Fysiotherapie in de bergen van Nepal

Fysiotherapie tijdens de Therapy Trek valt niet te vergelijken met je gewone dagelijkse werk als fysiotherapeut. Of je nu in een praktijk of instelling werkt, niets doet je meer terugvallen op je eigen creativiteit en improvisatietalent als deze reis.

Onderzoek met uitzicht op de bergen.

Hoewel wij ontzettend ons best doen om lokaal een impact te maken, blijkt uiteindelijk aan het einde van de reis dat de grootste impact bij de deelnemers zelf is geweest.

De ervaring om in een gebied rond te lopen waar je geen toeristen tegenkomt, is al bijzonder te noemen. Het feit dat de – vaak arme – bevolking je met open armen ontvangt maakt dit gevoel nog meer speciaal. Het is dan ook een dankbaar gevoel om met onze fysiotherapeutische hulp iets voor hen te betekenen. Hulp die velen van hen nodig hebben, maar niet kunnen betalen.

We zijn het volledig eens met het gezegde dat alle kleine beetjes helpen. Maar we zijn wel kritisch. Want wat kun je betekenen in die ene keer dat je een patiënt ziet? Daarom willen we ook op een andere manier bijdragen. In ons meerjarenplan voor de Therapy Trek hebben wij doelen opgesteld. Doelen om te zorgen voor meer continuïteit van fysiotherapeutische zorg voor de dorpsbewoners in dit gebied.

Tijdens de trekking werk je als groep samen met een lokale medical health assistent. In de nabijgelegen health clinic waar hij werkt verzorgen we lessen over diverse onderwerpen. Zo kan kennis met hem (en de rest van de medewerkers) uitgewisseld kan worden. Dit is een voorbeeld van een doel uit ons meerjarenplan. Tenslotte maak je pas een echt blijvende impact als wij niet meer nodig zijn!


Het programma

Na jouw pick-up van het vliegveld beginnen we de eerste twee dagen met een sightseeing in en rondom Kathmandu met een ervaren gids (deze tours zijn inbegrepen). Je leert het oude stadscentrum kennen en bezoekt meerdere heilige plekken, zoals de belangrijke rivier waar dagelijks vele Hindoe-crematies plaatsvinden en de eeuwenoude boeddhistische en hindoeïstische tempels.

De groep fysiotherapeuten bij de Boudhanath tempel

Gedurende deze dagen zal onze contactpersoon Kamal bereikbaar zijn voor al je vragen en opmerkingen. Hij doet een korte briefing voordat het echte werk gaat beginnen. De trekking!

De trekking vindt plaats onder begeleiding van een ervaren trekkingscrew in de Lower Ganesh Himal regio. Met ongeveer 15 man trek je de bergen in (twee gidsen ter begeleiding van de fysiotherapeuten en de rest van de crew is er voor het opzetten van het tentenkamp, het bereiden van alle maaltijden en het dragen van de spullen). Tijdens de wandeldagen kom je de mooiste uitzichten tegen en slaap je in tentjes op bijzondere plekken middenin de natuur. Ondertussen doe je de dorpen aan waar je de lokale bevolking behandelt.

Aansluitend op de trekking heb je nog anderhalve dag in Kathmandu die gepland staan met sightseeing activiteiten voordat je weer naar het vliegveld wordt gebracht (afhankelijk van de tours die je hebt gedaan bij aankomst).


Transfers, eten & verblijf: 

De eet-tent voor lekkere lokale gerechten

De transfers van en naar het vliegveld zijn geregeld, evenals al het vervoer tijdens de sightseeing activiteiten in Kathmandu en richting de bergen.

Tijdens de trekking zijn alle maaltijden/drinken en snacks inbegrepen. Meer details over bijvoorbeeld het drinken van water in de bergen, krijg je in ons informatiepakket en tijdens de voorbereidingsdag.

Er staat een keukenteam met kok voor je klaar. Hij weet van allerlei lokale ingrediënten zeer diverse maaltijden te maken. Hij kan desgewenst rekening houden met allergieën en past daarop je gerechten aan.

Je overnacht in tweepersoonstentjes middenin de natuur. Bij slecht weer worden er alternatieven gezocht. Dit gebeurt op aanwijzing van de gids.

Gedurende de dagen in Kathmandu verblijf je in een 3-sterrenhotel met ontbijtbuffet. Het hotel bevindt zich middenin de toeristische stadskern Thamel. Mocht je iets vergeten zijn mee te nemen naar Nepal, dan is er niets dat je hier niet kunt vinden!


De details op een rijtje

Startdatum 2e editie: 
7 oktober 2019

Voor wie:
Fysiotherapeuten (ook niet actief werkzaam).

Groepsgrootte:
5 tot 8 fysiotherapeuten, vol=vol.

Kosten: 
€1540,- excl. vliegticket, fooien, verzekering, vaccinaties en visum.

Duur: 
15 dagen (excl. vliegreis)

Inclusief:
Tours Kathmandu, trekking, eten/drinken en verblijf.

Handig om te weten:
Voor deze reis is géén intakegesprek nodig. Aanmelden is voldoende.

KORTINGSACTIE: 
NU met €50,- korting slechts: €1490,- Plus €100,- extra als jij een collega meeneemt (korting kan onderling verdeeld worden)!


Wat regelt Physical Therapy Abroad nog meer voor je?

  • Informatiepakket over Nepal
  • Voorbereidingsdag zondag 29 september met groep én oud-deelnemers
  • Checklist voor fysiotherapeuten
  • Het Pointing Book
  • Gesponsorde materialen voor therapie (bijv.: tape, dynabands, etc.)
  • Certificaat van deelname
  • Evaluatiedag met de hele groep bij terugkomst

Meld je nu direct aan via ons formulier onderaan deze pagina. Opgeven voor de tweede editie van de Therapy Trek kan tot en met vrijdag 13 september. Daarna sluit de inschrijving, vol=vol.


Een kleine sfeerimpressie:


Linken naar geef je nu op.


Aanmelden voor de tweede editie van de Therapy Trek!

Na je aanmelding sturen wij je z.s.m. een bevestigingsmail met daarin extra aanvullende informatie.