4 juli 2018

Nepal – Therapy Trek

Een meerdaagse trekking waarbij je in de bergen van dorp naar dorp wandelt. Ter plekke behandel je mensen en voorzie je hen van fysiotherapeutische adviezen. Dat is onze Therapy Trek in Nepal.

Fysiotherapie in de bergen van Nepal

Fysiotherapie tijdens de Therapy Trek valt niet te vergelijken met je gewone dagelijkse werk als fysiotherapeut. Of je nu in een praktijk of instelling werkt, niets doet je meer terugvallen op je eigen creativiteit en improvisatietalent als deze reis.

Onderzoek met uitzicht op de bergen.

Hoewel wij ontzettend ons best doen om lokaal een impact te maken, blijkt uiteindelijk aan het einde van de reis dat de grootste impact bij de deelnemers zelf is geweest.

De ervaring om in een gebied rond te lopen waar je geen toeristen tegenkomt, is al bijzonder te noemen. Het feit dat de – vaak arme – bevolking je met open armen ontvangt maakt dit gevoel nog meer speciaal. Het is dan ook een dankbaar gevoel om met onze fysiotherapeutische hulp iets voor hen te betekenen. Hulp die velen van hen nodig hebben, maar niet kunnen betalen.

We zijn het volledig eens met het gezegde dat alle kleine beetjes helpen. Maar we zijn wel kritisch. Want wat kun je betekenen in die ene keer dat je een patiënt ziet? Daarom willen we ook op een andere manier bijdragen. In ons meerjarenplan voor de Therapy Trek hebben wij doelen opgesteld. Doelen om te zorgen voor meer continuïteit van fysiotherapeutische zorg voor de dorpsbewoners in dit gebied.

Tijdens de trekking werk je als groep samen met een lokale medical health assistent. In de nabijgelegen health clinic waar hij werkt verzorgen we lessen over diverse onderwerpen. Zo kan kennis met hem (en de rest van de medewerkers) uitgewisseld kan worden. Dit is een voorbeeld van een doel uit ons meerjarenplan. Tenslotte maak je pas een echt blijvende impact als wij niet meer nodig zijn!


Het programma

Na jouw pick-up van het vliegveld beginnen we de eerste twee dagen met een sightseeing in en rondom Kathmandu met een ervaren gids (deze tours zijn inbegrepen). Je leert het oude stadscentrum kennen en bezoekt meerdere heilige plekken, zoals de belangrijke rivier waar dagelijks vele Hindoe-crematies plaatsvinden en de eeuwenoude boeddhistische en hindoeïstische tempels.

De groep fysiotherapeuten bij de Boudhanath tempel

Gedurende deze dagen zal onze contactpersoon Kamal bereikbaar zijn voor al je vragen en opmerkingen. Hij doet een korte briefing voordat het echte werk gaat beginnen. De trekking!

De trekking vindt plaats onder begeleiding van een ervaren trekkingscrew in de Lower Ganesh Himal regio. Met ongeveer 15 man personeel (twee gidsen en personeel voor het opzetten van het tentenkamp, het bereiden van alle maaltijden en het dragen van de spullen) trek je de bergen in. Tijdens de wandeldagen kom je de mooiste uitzichten tegen en slaap je op bijzondere plekken middenin de natuur. Ondertussen doe je de dorpjes aan waar je de lokale bevolking behandelt.

Aansluitend op de trekking heb je nog anderhalve dag in Kathmandu die evt. gepland staan met sightseeing activiteiten (afhankelijk van de tours die je hebt gedaan bij aankomst). 


Transfers, eten & verblijf: 

De eet-tent

De transfers van en naar het vliegveld worden geregeld, evenals al het vervoer tijdens de sightseeing activiteiten en richting de bergen.

Tijdens de trekking zijn alle maaltijden/drinken en snacks inbegrepen. Meer details over bijvoorbeeld het drinken van water in de bergen, krijg je in ons informatiepakket en tijdens de voorbereidingsdag.

Er staat een keukenteam met kok voor je klaar. Hij weet van allerlei lokale ingrediënten zeer diverse maaltijden te maken. Hij kan desgewenst rekening houden met allergieën en past daarop je gerechten aan.

Je overnacht in tweepersoonstentjes middenin de natuur. Bij slecht weer worden er alternatieven gezocht. Dit gebeurt op aanwijzing van de gids.

Gedurende de dagen in Kathmandu verblijf je in een 3-sterrenhotel met ontbijt. Het hotel bevindt zich middenin de toeristische stadskern Thamel. Mocht je iets vergeten zijn mee te nemen naar Nepal, dan is er niets dat je hier niet kunt vinden!


De details op een rijtje

Startdatum 2e editie: 
15 april 2019

Voor wie:
Fysiotherapeuten (ook niet meer actief werkzaam).

Groepsgrootte:
6 tot 8 fysiotherapeuten, vol=vol.

Kosten: 
€1540,- excl. vliegticket, reisverzekering, vaccinaties en visa.

Duur: 
16 dagen (excl. 2 dagen vliegreis)

Inclusief:
Tours Kathmandu, trekking, eten/drinken en verblijf.


Wat regelt Physical Therapy Abroad nog meer voor je?

  • Informatiepakket gericht op fysiotherapie in het buitenland
  • Het Pointing Book
  • Voorbereidingsdag met de hele groep én oud-deelnemers
  • Voorbereidingstraining
  • Certificaat van deelname
  • Evaluatiedag met de hele groep bij terugkomst

Opgeven voor de tweede editie van de Therapy Trek kan tot en met vrijdag 15 maart. Daarna sluit de inschrijving, vol=vol.


Een kleine sfeerimpressie:

« 1 van 19 »
Kom in actie!
Maandelijkse nieuwsbrief
Neem contact met ons op
Gratis informatiebijeenkomst
Plan een intakegesprek