Ga naar de inhoud

Therapy Trek – Nepal

Een meerdaagse trekking waar je door de bergen van dorp naar dorp wandelt. Ter plekke behandel je mensen en voorzie je hen van fysiotherapeutische adviezen. Dat is een van onze groepsreizen: de Therapy Trek in Nepal.

Fysiotherapie in de bergen van Nepal

Fysiotherapie tijdens de Therapy Trek valt niet te vergelijken met je gewone dagelijkse werk als fysiotherapeut. Of je nu in een praktijk of instelling werkt, niets doet je meer terugvallen op je eigen creativiteit en improvisatietalent als deze reis.

Hoewel wij ontzettend ons best doen om lokaal een impact te maken, blijkt uiteindelijk aan het einde van de reis dat de grootste impact bij de deelnemers zelf is geweest.

De ervaring om in een gebied rond te lopen waar je geen toeristen tegenkomt, is al bijzonder te noemen. Het feit dat de – vaak arme – bevolking je met open armen ontvangt maakt dit nog wat specialer. Het is dan ook een dankbaar gevoel om met onze fysiotherapeutische hulp iets voor hen te betekenen. Hulp die velen van hen nodig hebben, maar niet kunnen betalen.

“Wat kan je met slechts één bezoek aan de fysiotherapeut nou betekenen?”

We zijn het volledig eens met het gezegde dat alle kleine beetjes helpen. Maar we zijn wel kritisch. Want wat kun je betekenen in die ene keer dat je een patiënt ziet?

In ons meerjarenplan voor de Therapy Trek hebben wij doelen opgesteld. Doelen om te zorgen voor meer continuïteit van fysiotherapeutische zorg voor de dorpsbewoners in dit gebied.

Tijdens de trekking werk je als groep samen met lokale medical health assistents. In de nabijgelegen health clinic, waar zij werken, verzorgen we lessen over diverse onderwerpen. Zo wisselen we kennis met hen uit. Zo hebben Miriam en Nikki tijdens de tweede editie tape-lessen verzorgd.

Tenslotte maak je pas een echt blijvende impact als wij niet meer nodig zijn!

Na jouw pick-up van het vliegveld beginnen we de eerste twee dagen met een sightseeing in en rondom Kathmandu met een ervaren gids (deze tours zijn inbegrepen). Je leert het oude stadscentrum kennen en bezoekt meerdere heilige plekken, zoals de belangrijke rivier waar dagelijks vele Hindoe-crematies plaatsvinden en de eeuwenoude boeddhistische en hindoeïstische tempels.

Gedurende deze dagen zal onze contactpersoon Kamal bereikbaar zijn voor al je vragen en opmerkingen. Hij doet een korte briefing voordat het echte werk gaat beginnen. De trekking!

De trekking vindt plaats onder begeleiding van een ervaren trekkingscrew in de Lower Ganesh Himal regio. Met deze groep trek je de bergen in. Tijdens de wandeldagen kom je de mooiste uitzichten tegen en slaap je in tentjes op bijzondere plekken middenin de natuur. Ondertussen doe je de dorpen aan waar je de lokale bevolking behandelt.

Voor fysiotherapeuten en (para)medici!

Startdatum 3e editie: 
Uitgesteld tot 2022, voorlopige startdatum 9 oktober 2022 *vanwege corona situatie

Voor wie:
Fysiotherapeuten én andere (para)medici.

Groepsgrootte:
5 tot 8 personen, vol=vol.

Kosten: 
€1540,- excl. vliegticket, fooien, verzekering, vaccinaties en visum.

Duur: 
15 dagen (excl. vliegreis)

Inclusief:
Tours Kathmandu, transfers, trekking, eten/drinken en verblijf.

Voorbereidingsdag:
Uitgesteld tot 2022, voorlopige voorbereidingsdag op 18 september 2022 *vanwege corona situatie

Linken naar geef je nu op.

Aanmelden voor de volgende editie van de Therapy Trek!

Opgeven kan t/m zondag 11 september 2022. Daarna sluit de inschrijving, vol=vol.
Na je aanmelding sturen wij je z.s.m. een bevestigingsmail met daarin extra aanvullende informatie.

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad