Meteen naar de inhoud

Wie kan er aan de slag op onze projecten?

Elke fysiotherapeut die naar het buitenland wil, kan met ons mee!

Fysiotherapie in Nepal

Physical Therapy Abroad is speciaal opgezet voor en door fysiotherapeuten. Voor iedereen die geïnteresseerd is in groepsreizen, vrijwilligerswerk, een stage, een minor, of een afstudeeronderzoek op het gebied van fysiotherapie in het buitenland. Het grote verschil met andere organisaties is dat wij de specialist in ons vakgebied zijn: fysiotherapie.

Wie kan er nou het beste fysiotherapeuten helpen om naar het buitenland gaan? Juist, fysiotherapeuten zelf! Therapeuten die ervaring hebben met werken in het buitenland. Die begrijpen waarom jij graag weg wilt en wat jij met jouw achtergrond allemaal kan betekenen op een project.

Dit betekent dat zowel studenten, pas afgestudeerden, maar ook ervaren fysiotherapeuten op pad kunnen met ons. Ook wanneer je niet langer actief werkzaam bent in de fysiotherapie, vanwege pensioen of andere redenen ben je van harte welkom.

Aan de hand van ons stappenplan regelen wij een geschikte plek voor elke (aankomend) fysiotherapeut.

BIG register of VOG-verklaring

Tijdens je vrijwilligerswerk of studie in het buitenland kom je met kwetsbare doelgroepen in aanraking. Daarom is het voor ons belangrijk te weten dat we de juiste personen naar een project sturen. We checken daarom altijd in het BIG register of je geregistreerd staat als fysiotherapeut. Is dit niet het geval dan is een VOG-verklaring vereist.

Dit is een afspraak tussen ons en de partnerorganisaties. Er wordt van je verwacht dat je deze verklaring kan tonen tijdens een (video)afspraak. We vragen hier dus géén kopie van!

Let op! Kom je uit België? Voor afgestudeerde kinesisten checken we jouw inschrijving op de visumlijst van het FOD. Sta je niet ingeschreven, dan vragen wij van jou een uittreksel uit het Strafregister aan ons te tonen. Het vroegere “bewijs van goed gedrag en zeden”.

Oefeningen en groepsreis fysiotherapie in Azië

Ben jij die avontuurlijke fysiotherapeut die wij zoeken?

Je bent avontuurlijk

Je staat open voor een andere cultuur

Je bent nieuwsgierig wat fysiotherapie inhoudt in een ander land

Je draagt graag je steentje bij in de wereld

Je bent bereid minimaal 2 weken of langer vrij te nemen

Kan jij alles afvinken? Lees deze negen redenen waarom dit echt wat voor jou is en geef je snel op!

Niet werkzaam als fysiotherapeut, toch vrijwilligerswerk doen?

Ook voor jou hebben wij mogelijkheden. Afhankelijk van jouw huidige werkzaamheden of je ervaring kun je alsnog veel betekenen. Ook studenten die tijdens hun zomervakantie aan de slag willen als vrijwilliger op een project zijn van harte welkom. Afhankelijk van jouw kennisniveau en voorkeuren plaatsen we jou op een geschikt project.

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we veel enthousiaste aanmeldingen ontvangen. Vanwege de afgelopen coronajaren hebben wij te maken met een wachtlijst. Op dit moment nemen wij daarom tot het einde van 2022 géén nieuwe intakes* of deelnemers aan. Ook de geplande informatiebijeenkomsten komen te vervallen.

Bedankt voor je begrip, we hopen jou z.s.m. weer op weg te helpen voor een onvergetelijke fysiotherapie ervaring in het buitenland.

Team Physical Therapy Abroad

*Heb je tijdens de coronaperiode een intakegesprek gehad of meegedaan aan de infobijeenkomst? En hebben wij afgestemd dat reizen op een later moment mogelijk was? Geen zorgen, neem dan even contact met ons op!