Wie kan er mee?

Elke fysiotherapeut is geschikt voor onze projecten

Tijdens een groepsreis helpt zelfs de gids actief mee met de therapie

Physical Therapy Abroad is speciaal opgezet voor en door fysiotherapeuten. Voor iedereen die geïnteresseerd is in groepsreizen, vrijwilligerswerk, een stage, een minor, of een afstudeeronderzoek op het gebied van fysiotherapie in het buitenland. Het grote verschil met andere organisaties is dat wij de specialist in ons vakgebied zijn.

Wie kan er nou het beste fysiotherapeuten helpen om naar het buitenland gaan? Juist, fysiotherapeuten zelf! Therapeuten die ervaring hebben met werken in het buitenland. Die begrijpen waarom jij graag weg wilt en wat jij met jouw achtergrond allemaal kan betekenen op een project.

Aan de hand van ons stappenplan regelen wij een geschikte plek voor elke (aankomend) fysiotherapeut.

Dit betekent dat zowel studenten, pas afgestudeerden, maar ook ervaren therapeuten op pad kunnen met ons. Ook wanneer je niet langer actief werkzaam bent in de fysiotherapie, vanwege pensioen of andere redenen ben je van harte welkom.

BIG register of VOG-verklaring

Aangezien je tijdens je vrijwilligerswerk/ stage in het buitenland met kwetsbare doelgroepen in aanraking komt is het voor ons belangrijk te weten dat we de juiste personen naar een project sturen. We checken daarom altijd in het BIG register of je geregistreerd staat als fysiotherapeut. Is dit niet het geval dan is een VOG-verklaring vereist.

Dit is een afspraak tussen ons en de partnerorganisaties. Er wordt van je verwacht dat je deze verklaring kan tonen tijdens een (video)afspraak. We vragen hier dus géén kopie van! De partnerorganisatie krijgt deze gegevens dus niet te zien.

Let op! Kom je uit België? Dan vragen wij jouw RIVIZ nummer (bij afgestudeerde kinesisten) of we checken jouw inschrijving op de visumlijst van het FOD. Sta je niet ingeschreven, dan vragen wij van jou een uittreksel uit het Strafregister aan ons te tonen. Het vroegere “bewijs van goed gedrag en zeden”.


Ben jij die avontuurlijke fysiotherapeut die wij zoeken?

  • Je bent avontuurlijk
  • Je staat open voor een andere cultuur
  • Je bent nieuwsgierig wat fysiotherapie inhoudt in een ander land
  • Je draagt graag je steentje bij in de wereld
  • Je bent bereid 2 weken of langer vrij te nemen

Kan jij alles afvinken? Kom dan eens naar onze gratis bijeenkomst op zaterdagochtend. Of lees deze negen redenen waarom dit echt wat voor jou is!

Individuele fysiotherapie in Nepal
fysiotherapeut in ziekenhuis
Fysiotherapie voor kinderen in Afrika