Ga naar de inhoud

Afstuderen en minor in het buitenland

Onderzoeksvragen, minor en afstudeermogelijkheden voor studenten met een opleiding in de zorg

Naast stages in het buitenland bieden wij ook minor en afstudeermogelijkheden aan. We hebben onderzoeksvragen voor alle studenten die iets willen doen op het gebied van fysiotherapie of gezondheidszorg in het buitenland. Er zijn mogelijkheden in Nederland, maar ook ter plaatse bij de lokale projecten.

Onze opties zijn dus niet alleen voor fysiotherapie studenten, maar ook voor studenten van andere opleidingen! Zo lang jij jouw leerdoelen kan behalen en onze partners (en wij) geholpen worden met onze onderzoeksvragen.

De aanmelding loopt net iets anders dan voor een individueel traject. Je hoeft voor een afstudeer- of onderzoeksopdracht géén intakeformulier in te vullen. Je neemt direct contact op voor een afspraak en een kennismakingsgesprek.

Tijdens deze afspraak leggen wij uit welke opdrachten er zijn en horen wij graag waarom jij ons wilt helpen. Is er van beide kanten een positief gevoel? Gefeliciteerd! Dan ben jij degene die onze opdracht gaat doen!

Zelf jouw eigen fysiotherapie minor of opdracht in het buitenland vormgeven?

Tegenwoordig zijn er allerlei mogelijkheden om een gedeelte van je studie zelf in te vullen, bij sommige opleidingen is dit in de vorm van een minor, een afstudeeropdracht of letterlijk als “een vrij in te vullen periode”.

Dit betekent dat de wereld met behulp van Physical Therapy Abroad letterlijk aan je voeten ligt!

Wij stellen ons platform en internationale netwerk graag ter beschikking aan iedereen die gave ideeën heeft.

Wie weet heb jij zelf een idee die onze duurzame bijdrage op de projecten helpt optimaliseren. Of doe je een interessante minor op het gebied van interculturele samenwerkingen en wil je ons graag helpen?

Wij werken graag samen met fysiotherapie studenten én studenten van andere zorg-opleidingen. Iedereen die een gaaf idee heeft om een steentje bij te dragen aan onze missie is van harte welkom!

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad