Meteen naar de inhoud

Fysiotherapeuten en studenten fysiotherapie opgelet!

  • 4 min read

Per direct GEZOCHT:

Al onze projecten in het buitenland kunnen doorlopend fysiotherapeuten en studenten ontvangen. Op dit moment zijn er een aantal projecten die echter op zeer korte termijn op zoek zijn naar deelnemers. Dus heb jij nog een aantal vrije dagen over, of gewoon al heel lang de wens om als fysiotherapeut naar het buitenland te gaan? Neem dan snel contact met ons op.

Het gaat om de volgende projecten:

  1. Nepal Therapy Trekking
  2. Competentie onderzoek fysiotherapie in het buitenland
  3. Vrijwilligerswerk in Tanzania

Help jij mee in met fysiotherapie in het buitenland


1. Nepal Therapy Trekking

Op 16 september vertrekken we met een groep fysiotherapeuten naar Nepal. Helaas heeft één deelnemer vanwege privéredenen last-minute moeten annuleren. Hierdoor is er een plekje vrijgekomen voor deze gave trip!

We worden ontvangen door onze twee partners die wij hebben in dit mooie land. De eerste partner verzorgt een introductie, waarbij we Nepalese taalles krijgen en in een hostfamily blijven slapen.

Na een aantal dagen wennen in Kathmandu, met meerdere sightseeings, vertrekken we het laaggebergte in met onze tweede partner. Onderweg zullen we, in de bergdorpjes waar we doorheen komen, de lokale bevolking screenen en behandelen.

We slapen in hotels, gastgezinnen, hostels en tenten. Alle accommodatie, eten en drinken is inbegrepen en geregeld. De trekking zal geleid worden door een ervaren gids en er gaan porters mee. Oftewel geheel ontzorgd een vakantie combineren met het goede doel? Geef je dan gauw op!

2. Afstudeerproject/ Competentieonderzoek

Malou in actie als vrijwilliger in het buitenland

Voor het nieuwe schooljaar 2018-2019 staat ons Competentie Onderzoek op de planning. Wij weten dat je je ontwikkelt als professional in het buitenland, zowel studenten als reeds afgestudeerde fysiotherapeuten.

Maar welke competentiegebieden ontwikkel je precies en hoe meet je je ontwikkeling?

Dit zijn vragen die ons bezig houden en waar wij samen met een aantal studenten dit jaar mee bezig willen gaan. Dus zoek jij (eventueel samen met je medestudenten) nog een afstudeeronderzoek of een praktische opdracht, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wat kan je van ons verwachten?

  • Wekelijkse begeleiding bij het onderzoek
  • Samenwerking met ervaren onderzoekers van stichting Muses
  • Periode op een fysiotherapie project in het buitenland (tegen gereduceerd tarief!)

Wat verwachten wij van jou? 

  • Motivatie om het competentie onderzoek te doen
  • Veel eigen initiatief
  • Een screeningstool als eindproduct waarmee je competentie ontwikkeling kunt “aantonen”

3. Vrijwilligerswerk Tanzania

Wij hebben een goede samenwerking met onze partner in Tanzania. Naast de mogelijkheden daar is er sindskort een hele gave optie bijgekomen voor zowel studenten als fysiotherapeuten.

Er is namelijk een school voor gehandicapte kinderen in de buurt die heel hard op zoek zijn naar ons! Deze school zorgt ook nog eens voor opvang van andere (volwassen) gehandicapten en minder validen uit de buurt, die nergens anders terecht kunnen.

Omdat zij ook altijd hard op zoek zijn naar professionals die de verzorging tips kunnen geven is dit daarnaast een mooie optie voor de ervaren fysiotherapeuten die met name hun kennis en ervaringen willen delen. Echt een duurzaam project, waar wij trots op zijn om mee te mogen samenwerken.

Om deze samenwerking zo snel mogelijk op gang te brengen zijn we dan ook op zoek naar studenten of fysiotherapeuten die graag hun steentje willen bijdragen aan dit nieuwe project in Tanzania. Uiteraard bieden wij dit tegen gereduceerd tarief aan. Help jij ons mee?


Ga jij liever naar een ander land, of werk je graag op een ander project, dat kan natuurlijk ook. Kom voor meer informatie eens naar onze bijeenkomsten, die eens per 2 maanden op donderdagavond of zaterdagochtend gegeven worden.

Tot snel!

— Team Physical Therapy Abroad

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we veel enthousiaste aanmeldingen ontvangen. Vanwege de afgelopen coronajaren hebben wij te maken met een wachtlijst. Op dit moment nemen wij daarom tot het einde van 2022 géén nieuwe intakes* of deelnemers aan. Ook de geplande informatiebijeenkomsten komen te vervallen.

Bedankt voor je begrip, we hopen jou z.s.m. weer op weg te helpen voor een onvergetelijke fysiotherapie ervaring in het buitenland.

Team Physical Therapy Abroad

*Heb je tijdens de coronaperiode een intakegesprek gehad of meegedaan aan de infobijeenkomst? En hebben wij afgestemd dat reizen op een later moment mogelijk was? Geen zorgen, neem dan even contact met ons op!