Ga naar de inhoud

Overzicht plannen in 2019

  • 3 min read

Wij zijn er helemaal klaar voor. Nieuw jaar, nieuwe plannen en hele gave nieuwe vooruitzichten. Zo organiseren we dit jaar weer de Therapy Trek naar Nepal. En er komt een nieuwe route bij: de Therapy Trip! Nieuwsgierig waar dit is? Check dan vooral dit overzicht met al onze gave plannen voor het komende jaar.

Webinar

We bieden sinds de start van onze organisatie gratis informatiebijeenkomsten aan. Voor sommigen blijkt het echter lastig om op een donderdagavond of zaterdagochtend naar Deventer te komen. Speciaal voor hen gaan we een webinar ontwikkelen. De verwachting is dat dit in het najaar van 2019 gereed zal zijn. Nog even geduld dus!

Nieuw: de Therapy Trip

Naast de Therapy Trek in Nepal gaan we vanaf dit jaar ook een Therapy Trip organiseren. In de zomer reizen we af naar het mysterieuze Cambodja. Onze partner aldaar zorgt er al jarenlang voor dat met zijn organisatie Australische fysiotherapeuten kennis uitwisselen met lokale therapeuten.

Tijdens de Therapy Trips trekken we met hem de binnenlanden in. Met een groep professionals reizen we naar diverse afgelegen plekken waarbij de lokale bevolking zich aan kan melden voor advies en behandelingen. Ook de Cambodjaanse therapeuten gaan mee, zodat er onderling ook van elkaar geleerd wordt. Afsluitend volgt er natuurlijk een trip naar Angkor Wat (o.a. bekend van Tomb Raider met Angelina Jolie), waarbij je geheel in stijl gebracht wordt in een tuk-tuk.

Tempels in Siem Reap, Cambodja

Zie jij jezelf al rondreizen door de binnenlanden van dit prachtige land? Geef je dan nu op voor een informatiebijeenkomst, of plan een intakegesprek.

Lesgeven health clinic Nepal

Tijdens de eerste evaluatiedag van onze Therapy Trek in Nepal bleek dat we direct een aantal concrete verbeteringen konden doorvoeren voor de volgende trek. Eén van de oplossingen om de toegankelijkheid tot fysiotherapie in de bergen te vergroten is het lesgeven aan de medical health assistents in de health clinic. Zij hebben een basis-achtergrond in de gezondheidszorg, maar weten bijv. weinig van het nut van fysiotherapie. In Nepal heerst nog een grote “medicijnen-cultuur”, voor elk kwaaltje hoort een pilletje. Gelukkig verandert dit beetje bij beetje. Ons plan is dat wij de komende paar jaar mensen uit de lokale health clinic meer inzicht geven in alles wat wij kunnen betekenen met therapie. Heel concreet betekent dit dat we de eerstvolgende trekking een tape-les en een neurologie les op het programma hebben staan.

Meertalige website

Sinds het begin van dit jaar zijn we druk bezig om de website te vernieuwen. Een onderdeel hiervan is om ook Engels- en Spaanstalige informatie aan te bieden. Regelmatig krijgen we namelijk aanvragen van fysiotherapeuten vanuit het buitenland. Met een meertalige website zetten we de eerste stappen richting onze grote missie: een internationaal fysiotherapie-netwerk opzetten.

Wat wil jij?

Wij vinden het belangrijk om in contact te staan met fysiotherapeuten. Een van de manieren waarop wij dat doen, is door constant ons aanbod aan te passen en onze dienstverlening te optimaliseren. Heb jij een goed idee, of een vraag waarop jij graag een oplossing van onze kant wil zien? Laat het ons weten en neem contact op. Wij luisteren naar het werkveld en willen er echt met zijn allen voor zorgen dat er een internationaal fysiotherapie netwerk ontstaat. Alleen op die manier wordt fysiotherapie laagdrempelig toegankelijk voor iedereen ter wereld!

— Team Physical Therapy Abroad

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad