5 april 2017

Missie

“Fysiotherapie gaat over bewegen en beweging. Het mooie van ons beroep is dat we iemand al kunnen helpen met slechts een paar woorden, aanpassingen of training. Dit kan een leven volledig veranderen! Met Physical Therapy Abroad krijg je de mogelijkheid om de lokale bevolking in het buitenland te helpen en zo bij te dragen aan een laagdrempelige toegang tot fysiotherapie. Zodat iedereen, waar ook ter wereld, vrijuit kan bewegen…”

#therapymovespeople

 

Unieke organisatie voor en door fysiotherapeuten

Waarom zou jij fysiotherapie doen in het buitenland?

Wij zijn een sociale onderneming. Een organisatie die gespecialiseerd is in fysiotherapie op diverse plekken in de wereld.

Voor alle fysiotherapeuten (in opleiding) die een verschil willen maken. Onze missie is zorgen dat zij zo efficiënt en optimaal mogelijk aan de slag kunnen gaan met hun vrijwilligerswerk/studie in het buitenland. Wij weten dat fysiotherapeuten daardoor groeien als professional, maar bovenal ook als persoon. Door hun bijdrage kunnen wij de projecten duurzaam ondersteunen op het gebied van fysiotherapie. Door middel van scholing van lokale therapeuten en het regelen van bijvoorbeeld oefenmaterialen.

Zo kunnen wij écht van betekenis zijn lokaal en fysiotherapie laagdrempelig toegankelijk maken voor iedereen ter wereld. Dat is onze passie en dat is waarom wij doen wat we doen!

Onze missie in de toekomst

Wij houden van dromen en ons doel is om ze waar te maken. Door de bijdrage die de deelnemers doen, kunnen wij onze lokale projecten langdurig ondersteunen. Zo werken wij, d.m.v. educatie, toe naar onafhankelijkheid van vrijwilligers en studenten op de projecten. Dit klinkt gek, het betekent dat ons doel is dat zij geen fysiotherapeuten meer van ons nodig hebben.

Het is simpel, wij vinden dat er overal voldoende lokale fysiotherapeuten moeten zijn. Zodat fysiotherapie overal ter wereld laagdrempelig toegankelijk is voor iedereen. Ook de mensen die dat niet kunnen betalen. Echter is dan een gedeelte van onze missie pas geslaagd. Het mooie is dat Physical Therapy Abroad dan namelijk niet zal ophouden te bestaan. Wij willen het grootste internationale fysiotherapeuten-uiwisselingsprogramma ter wereld worden.

Je kan namelijk altijd leren van elkaar en andere culturen. De mogelijkheid om te groeien als professional door middel van uitwisseling van kennis en kunde in degezondheidszorg zal blijven bestaan. Juíst doordat er overal toegang is tot fysiotherapie. Dat is het internationale Physical Therapy Abroad van de toekomst. Wij bewegen mensen!

Reflectie op voluntoerisme

Wij zijn ons erg bewust van de “negatieve geluiden” die de laatste jaren op voluntoerisme wordt gegeven. Dit stimuleert ons juist om ons als sociale onderneming te blijven ontwikkelen. We reflecteren continu of onze manier van werken in het buitenland duurzaam verbeterd kan worden. En zo ja, hoe? Onze missie staat daarin centraal; blijvend een verschil maken voor de lokale bevolking en bijdragen aan de ontwikkeling van de fysiotherapeuten (in opleiding).

Wat zijn de duurzame keuzes die wij maken?

  • Alléén (oud-)fysiotherapeuten of studenten fysiotherapie komen in aanmerking voor werken in het buitenland. Mocht men niet geregistreerd zijn in het BIG register, dan is een VOG verklaring vereist. Zo verzekeren wij dat alleen deelnemers met de juiste intenties op pad gaan en zij een zeker niveau van kennis&kunde bezitten.
  • Wij doen alleen bemiddelingen met locaties die openstaan voor continuïteit en lokale fysiotherapie ontwikkelingen.
  • Een persoonlijk intakegesprek is verplicht. Hierin onderzoeken wij de kwaliteiten van de deelnemer op het gebied van fysiotherapie, maar bespreken we ook zijn/haar wensen wat betreft het werken in het buitenland. Zo zorgen we voor de perfecte match tussen therapeut en locatie. Beide partijen profiteren zo optimaal van de bemiddeling.
  • Een gedeelte van de bijdrage van de fysiotherapeut gaat als donatie naar de projecten. Hiermee stimuleren we lokale fysiotherapie initiatieven. Een bedrag van €50,- per deelnemer. Via de nieuwspagina en onze nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
  • Wij zorgen dat al onze deelnemers goed voorbereid op reis gaan. Zij zijn verplicht de training van stichting Muses te volgen. Hier leren zij wat het inhoudt om vrijwilligerswerk/stage in het buitenland te doen. Zo komt o.a. het respecteren van lokale gebruiken aan bod, de hechting tussen deelnemers en patiënten, kledingadviezen, het herkennen van ieders persoonlijke stoplicht (welke emotionele staat ben je) etc.

Heb je vragen of opmerkingen over Physical Therapy Abroad en ons beleid op het gebied van voluntoerisme? Stel ze dan gerust! Wij gaan hier graag uitgebreid in een persoonlijk gesprek op in.

Stage fysiotherapie in afrikaGroepstherapie in NepalMobiliseren ziekenhuis Nepal

Kom in actie!
Neem contact met ons op
Gratis informatiebijeenkomst
Plan een intakegesprek