Ga naar de inhoud

Het Team

Physical Therapy Abroad is opgericht vóór en door fysiotherapeuten. Het is een sociale onderneming met als missie om fysiotherapie wereldwijd toegankelijk te maken voor iedereen. Zo kan je lokaal wat voor een ander betekenen, maar van die ander kun je ook veel leren. Wij verbinden culturen.

Ooit stonden wij in jouw schoenen. We kennen het vak en hebben zelf de hele wereld over gereisd. Erg handig, want zo weten wij precies waar jij naar op zoek bent en waar je tegen aan zult lopen tijdens jouw periode in het buitenland.

Het team van PTA: v.l.n.r. Dagmar, Erik, Thom & Mirthe (Michiel ontbreekt op de foto)

Mirthe

Vrijwilligerswerk fysiotherapie met ouderen in Costa Rica
Mirthe in Costa Rica, 2011

“In 2009 heb ik mijn diploma fysiotherapie gehaald. Zowel tijdens mijn studie als daarna heb ik meerdere keren mogen ervaren hoe bijzonder het is om in een ander land te mogen en te kunnen helpen. Zo heb ik gewerkt op diverse plekken in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. 

Door mijn ruime ervaring in het buitenland te combineren met mijn passie om mensen te verbinden ben ik daarom in 2017 gestart met Physical Therapy Abroad. Met deze sociale onderneming is mijn droom echt uitgekomen.  Nu wil ik andere therapeuten de kans geven om ook hun steentje bij te dragen in de wereld. 

De garantie die ik je geef is dat je er niet alleen door groeit als professioneel fysiotherapeut, maar zeker ook als persoon.”

Werkzaamheden:
Klantcontact
Intakegesprek
Informatiebijeenkomst
Onderhouden internationaal netwerk fysiotherapie

Contact:
mirthe@physicaltherapyabroad.com

*LEESTIP: Check het interview dat FEM-netwerk hield met Mirthe bij de start van Physical Therapy Abroad. Of het interview van Indebuurt Deventer van februari 2020.

Erik

Erik op de Zuidpool, 2015

“Ik heb een aantal jaar de hele wereld over gereisd voor mijn werk. Aansluitend besloot ik te verhuizen naar de Verenigde Staten om op het hoofdkantoor van dit bedrijf aan de slag te gaan. Ik weet dus hoe het is om helemaal in een andere cultuur op te gaan. Het verandert je in de positieve zin en je ontwikkelt vaardigheden waar je bij terugkomst in je dagelijkse leven in Nederland veel aan hebt. 

Ik ben dan ook erg enthousiast over de samenwerking en de ondersteuning die ik kan doen voor een internationale organisatie als Physical Therapy Abroad.”

Werkzaamheden:
Adviseur bedrijfsvoering
Website en ICT

Contact:
info@physicaltherapyabroad.com

Dagmar

Sandboarden in zuid-Afrika
Dagmar in Zuid-Afrika, 2009

“Tijdens mijn opleiding Commerciële Economie heb ik op internationale congressen veel buitenlandse connecties opgedaan. We wisselden kennis uit, maar ondertussen hadden we ook veel lol om elkaar en de verschillen in onze cultuur te leren kennen.

Wij Nederlanders zijn vaak heel direct, maar ook erg gestructureerd. Dit kan in de communicatie heel prettig zijn, omdat je weet wat je aan ons hebt. Echter zijn er ook een heleboel mensen die beledigd zijn door deze manier van aanpakken. Belangrijk is om te beseffen dat elke cultuur en elke persoon zo zijn eigen toegevoegde waarde heeft! Dit is iets wat ik meeneem in mijn werkzaamheden voor Physical Therapy Abroad. Ik heb dan wel geen achtergrond in de fysiotherapie, maar het internationale aspect van samenwerken, marketing en communicatie is op mijn lijf geschreven.

Volg jij ons al op Facebook, Instagram en LinkedIn? We posten hier wekelijks interessante updates. En uiteraard hebben we ook ons eigen YouTube kanaal!

Werkzaamheden:
Klantcontact
Informatiebijeenkomst
Marketing en Communicatie

Contact:
dagmar@physicaltherapyabroad.com

Michiel

Michiel op Bali, 2014

“Sinds ik afgestudeerd ben probeer ik om de paar jaar een verre reis buiten Europa te maken. Zo ben ik ondertussen in Cuba, Indonesië en Vietnam geweest. Ik vind het leuk om in het land plekken te bezoeken waar het minder toeristisch is. Door mijn reizen besef ik me dat een heleboel mensen het minder hebben dan wij in Nederland. De armoede is meestal groot, waardoor de gezondheidszorg minder toegankelijk is. Vaak zijn het alleen de rijkere bevolkingsgroepen die er gebruik van kunnen maken.

Door mijn werk voor Physical Therapy Abroad help ik toch een beetje mee. Als de website goed werkt en wij via zoekmachines goed gevonden worden, dan zorgt dit automatisch voor meer fysiotherapeuten die zich aanmelden. En dus uiteindelijk dat er meer mensen de juiste hulp krijgen!”

Werkzaamheden:
Website en ICT
SEO

Contact:
info@physicaltherapyabroad.com

Thom

Thom in Nepal, 2018

“Al vanaf het begin van mijn studie fysiotherapie wilde ik naar het buitenland. Uiteindelijk lukte dit toen ik in het laatste jaar mijn eindstage kon lopen op Curaçao. De combinatie van werken en tegelijkertijd een land ontdekken vind ik ontzettend gaaf. Je leert het land en de mensen op een heel andere manier kennen.

In 2015 studeerde ik af en ging aan het werk als fysiotherapeut in de revalidatie. Het werken in een ander land bleef me echter boeien. Zo kwam ik al snel terecht op een van de eerste informatiebijeenkomsten van Physical Therapy Abroad.

In 2018 ga ik mee met de eerste Therapy Trek in Nepal. Bizar om te zien wat een zwaar werk op het land een paar van onze patiënten verrichten, ondanks dat ze een hemiparese hebben ten gevolge van een CVA. Of de vrouwen die we onderzoeken die dagelijks sjouwen met 30 kilo op hun hoofd en nek, terwijl ze flinke vergroeiingen hebben door een reumatische aandoening.

De manier waarop je als fysio in dit soort landen kan werken is een unieke ervaring. Ik blijf dit de mooiste vorm van verbreden van je kennis vinden. Het verandert je hele perspectief op alle mogelijkheden die er nog zijn voor fysiotherapie wereldwijd. Mede hierdoor wilde ik meer betekenen en besloot ik Physical Therapy Abroad te gaan ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden.”

Werkzaamheden:
Klantcontact
Intakegesprek
Adviseur fysiotherapie en internationale samenwerking

Contact:
thom@physicaltherapyabroad.com

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad