Meteen naar de inhoud

FAQ

De meest gestelde vragen van vrijwilligers en studenten

Wij vinden het erg belangrijk dat je goed voorbereid naar het buitenland gaat. Wij staan open voor het beantwoorden van al je vragen.

Daarom hebben wij de meest gestelde vragen die wij krijgen verzameld en hieronder voor jou gebundeld.

Wat is het verschil tussen Physical Therapy Abroad en andere organisaties?

Physical Therapy Abroad is opgezet vóór en door fysiotherapeuten. Het is een specialistische organisatie. We weten hoe moeilijk het is om de juiste projecten in het buitenland te vinden waar jij fysiotherapie kan doen. Wij hebben er zelf stages gelopen, vrijwilligerswerk gedaan en betaalde banen gehad. Hierdoor weten wij dat iedereen anders is en jij op zoek bent naar de plek die voldoet aan jouw eisen. Een plek die het beste bij jou als fysiotherapeut (in opleiding) past.

Bij een individueel traject (vrijwilligerswerk of stages) kan je variëren met de duur, je doelgroep en de regio waar je naar toe wilt. Ook bieden we afstudeeropdrachten en groepsreizen gericht op fysiotherapie in het buitenland aan.

Dat is het grote verschil tussen ons en andere vrijwilligersorganisaties. Bij ons profiteer jij van onze specialistische dienstverlening. Zo wordt jouw ervaring des te onvergetelijker, want jij draagt écht jouw steentje bij!

Waarom moet ik betalen voor vrijwilligerswerk?

Physical Therapy Abroad is een sociale onderneming. Naast het stimuleren van fysiotherapeuten om hun grenzen te verleggen, willen wij lokaal echt een verschil maken. Alle locaties zijn dan ook zorgvuldig geselecteerd en hebben diverse hulpvragen op het gebied van fysiotherapie.

Om voor jou een programma in het buitenland op te stellen moet een heleboel georganiseerd en geregeld worden. Hier zit een hoop tijd in en zijn kosten aan verbonden. In het schema op de homepagina wordt zo transparant mogelijk uitgelegd waaruit jouw bijdrage is opgebouwd en wat wij ermee doen.

Hoe zorgen jullie voor verantwoord voluntoerisme?

Wij zijn ons erg bewust van de kritiek die er op voluntoerisme wordt gegeven. Dit stimuleert ons om onszelf te blijven ontwikkelen en kritisch te kijken naar ons eigen proces.

Wij zorgen ervoor dat al onze deelnemers goed voorbereid op reis gaan met ons stappenplan. Een onderdeel hiervan is de verplichte voorbereidingstraining of dag. Hier leer je wat het inhoudt om werk in het buitenland te doen. O.a. het respecteren van andere culturen, de hechting tussen jou als deelnemer met kinderen op een project en de lokale gebruiken komen aan bod.

Wij werken alleen samen met lokale projecten en organisaties die zich duurzaam inzetten voor toegang tot fysiotherapie voor de (arme) bevolking. Zo sturen we niet alleen fysiotherapeuten om te helpen, maar gebruiken wij een gedeelte van jouw bijdrage ook om te investeren in oefenmateriaal, educatie van lokale therapeuten en het opzetten van preventieve beweegprogramma's.

Sinds 2019 organiseren we elk jaar een "klankborddag". Dit is een speciale dag waarin we met allerlei mensen uit het werkveld, maar ook met andere specialisten (niet-fysio's) praten, discussiëren en brainstormen over ons werk. We werken samen aan nieuwe plannen om onze organisatie duurzaam te blijven optimaliseren. Als jij het leuk vindt om hierbij te zijn, dan ben je van harte welkom. Elke input is er één!

Heb je vragen of opmerkingen over Physical Therapy Abroad en ons beleid stel ze dan gerust. Wij gaan hier graag in een persoonlijk gesprek uitgebreid op in.

Wat regelen jullie allemaal voor mij?

Het is onze missie dat jij zorgeloos op pad kan om jouw steentje bij te dragen als fysiotherapeut in het buitenland. Zo zal jij je grenzen verleggen en ben je bij terugkomst een nog completere therapeut! De win-win situatie is er voor de lokale projecten. Zij worden met jouw bijdrage ondersteund bij het opzetten en verbeteren van fysiotherapie initiatieven.

Met het stappenplan regelen we de bemiddeling naar deze projecten en helpen jou met jouw voorbereiding. Ter plekke zorgen onze partners voor mogelijke transfers van het vliegveld en er is in de meeste gevallen naast onderdak ook eten/drinken inbegrepen.

Wij staan gedurende de hele periode paraat om je te helpen via de mail. telefoon of Whatsapp. Vanaf het moment van aanmelding, tot het moment van terugkomst. Geen stress dus, het enige waar jij voor moet zorgen is dat je op tijd het vliegtuig haalt!

Wat kan ik doen als ik problemen heb tijdens mijn programma in het buitenland?

We zorgen ervoor dat je een lokaal contactpersoon hebt in het buitenland die bij noodgevallen 24/7 beschikbaar is, waardoor je altijd een aanspreekpunt hebt. Hij/zij spreekt Nederlands of Engels en vangt onze deelnemers op tijdens hun werkzaamheden in het buitenland. Daarnaast zijn wij zelf ook telefonisch en online beschikbaar voor vragen of hulp bij problemen.

Verder geldt natuurlijk dat je goed moet opletten en je gezonde verstand moet gebruiken in het buitenland. Je wordt hierover uitgebreid ingelicht tijdens de voorbereidingstraining/ dag en in je informatiepakket.

Kan ik ook met een vriend(in) of collega tegelijkertijd naar een project?

Ja! Dit kan zeker. Het hangt natuurlijk wel af naar welk project jullie toe willen. Plan dus eerst samen een intakegesprek met ons in. Dan maken we voor jullie een programmavoorstel die aansluit bij jullie wensen en verwachtingen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder. Je kan ook direct een intakegesprek plannen of je opgeven voor een van onze bijeenkomsten. We nemen graag de tijd voor je en begeleiden je van begin tot eind bij dit gave buitenlandse avontuur!

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we veel enthousiaste aanmeldingen ontvangen. Vanwege de afgelopen coronajaren hebben wij te maken met een wachtlijst. Op dit moment nemen wij daarom tot het einde van 2022 géén nieuwe intakes* of deelnemers aan. Ook de geplande informatiebijeenkomsten komen te vervallen.

Bedankt voor je begrip, we hopen jou z.s.m. weer op weg te helpen voor een onvergetelijke fysiotherapie ervaring in het buitenland.

Team Physical Therapy Abroad

*Heb je tijdens de coronaperiode een intakegesprek gehad of meegedaan aan de infobijeenkomst? En hebben wij afgestemd dat reizen op een later moment mogelijk was? Geen zorgen, neem dan even contact met ons op!