Meteen naar de inhoud

Nikki en Miriam – fysiotherapie avonturen tijdens de trekking in Nepal

  • 4 min read

De afgelopen weken heeft de tweede editie van de Therapy Trek plaatsgevonden. Onze deelnemers Nikki en Miriam gaan samen het avontuur aan en beleven dan ook de nodige avonturen. We geven jullie een kijkje in de blog van Nikki. Ze begint enthousiast:

“En toen was het eindelijk zo ver, vandaag is dan eindelijk de dag dat ik naar Nepal vlieg om 2 weken lang door de bergen te lopen om fysiotherapie te geven aan de lokale bevolking en 1 week te relaxen.”

Uitzichten tijdens de Therapy Trek

Na eerst twee dagen bijkomen vertrekken ze met een eigen crew naar de bergen van de Lower Ganesh Himal.

“Nu zit ik hier in de tent, best oke geslapen voor de eerste nacht en het godzijdank niet koud gehad. Het is hier echt heerlijk stil en je zit in de natuur, prachtig 😍. De assistent van de kok heeft ons net een kopje thee gebracht. Een wake up tea, die krijgen we elke ochtend, heerlijk! Zo meteen wassen en aankleden, ontbijten en dan is het tijd om op pad te gaan. We zijn erg benieuwd!”

De eerste fysiotherapie behandeldag

“Terug naar het kamp waar een man zat te wachten, de assistent van de kok. Hij vertelde dat hij hoofdpijn had en graag een pil wilde. Wij besloten hem te onderzoeken en konden hem uitleggen dat zijn klachten uit de nek komen. Gelukkig staat de man open voor behandeling.”

Zo hadden we erna nog 4 andere mensen, dus dat was wel erg leuk. Het grootste probleem is de taalbarrière en ook dat er nog allerlei dialecten zijn die onze gids niet allemaal spreekt, dus dat maakt het best ingewikkeld.

Miriam onderzoekt een Nepalese patiënte

“Ik denk dat we de dag erna ook in totaal zo’n 10 mensen gezien hebben. Voor een paar kunnen we écht wat betekenen. Er zijn best wat spier- en peesklachten, die kan je natuurlijk niet in 1x oplossen, maar wel verlichting geven. Lekker oncomfortabel op de grond behandelen. De Nepalezen zijn gelukkig niet bang als het een beetje pijn doet, want wat ik bij één meneer moest doen was alles behalve prettig, maar hij stond ervoor open.”

Naast het behandelen gaat de trekking gewoon door. Ze lopen van dorpje naar dorpje en ondertussen zit er ook nog een flinke beklimming bij, tegen de berg op!

“We liepen steeds verder weg van de bewoonde wereld langs boerderijen en met prachtig uitzicht op de bergen. Het landschap begint meer te veranderen naar een soort jungle. We komen steeds hoger in de bergen waardoor we uiteindelijk letterlijk in de wolken zitten. Een ontzettend mooie plek hier, helemaal in de natuur, geen bewoonde wereld, heerlijk!”

Nikki en Miriam tijdens de trekking in de bergen

De dames maken nog veel meer mee, maar dat delen we in een exclusief interview, dat we hopelijk snel met jullie kunnen delen. We willen jullie natuurlijk niet de eindconclusie onthouden:

Lijkt me echt fantastisch om een paar maanden in een dit land te verblijven om mensen langdurig te kunnen helpen😊. Ze moeten of heel ver reizen om zorg te kunnen krijgen of hebben er geen geld voor. Als je ziet hoe ze leven realiseer je jezelf telkens maar weer hoe dankbaar je moet zijn met wat we in Nederland hebben!”

– Uit het blog van Nikki, fysiotherapeute en deelnemer Therapy Trek 2

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we veel enthousiaste aanmeldingen ontvangen. Vanwege de afgelopen coronajaren hebben wij te maken met een wachtlijst. Op dit moment nemen wij daarom tot het einde van 2022 géén nieuwe intakes* of deelnemers aan. Ook de geplande informatiebijeenkomsten komen te vervallen.

Bedankt voor je begrip, we hopen jou z.s.m. weer op weg te helpen voor een onvergetelijke fysiotherapie ervaring in het buitenland.

Team Physical Therapy Abroad

*Heb je tijdens de coronaperiode een intakegesprek gehad of meegedaan aan de infobijeenkomst? En hebben wij afgestemd dat reizen op een later moment mogelijk was? Geen zorgen, neem dan even contact met ons op!