Ga naar de inhoud

Fysiotherapie in Nepal

Vrijwilligerswerk en stages in en rondom Kathmandu en Pokhara

Ouderenopvang in Pokhara

In Nepal hebben wij diverse fysiotherapie mogelijkheden, zowel voor studenten als afgestudeerde therapeuten.Onze partnerorganisatie ondersteunt verschillende projecten: van gehandicaptencentra tot lokaal ziekenhuis, van ouderenopvang tot school voor gehandicapte kinderen.

Als fysiotherapeut heb je de optie om mee te lopen met de Nepalese professionals of zelf de handen uit de mouwen te steken op projecten waar nog weinig fysiotherapeutische hulp is.

Nepal is een ontzettend mooi land, hoewel het wel even wennen zal zijn. Bij aankomst wordt je door onze contactpersoon verwelkomd op het vliegveld en ga je direct de chaos van de grote stad Kathmandu in. Bam! Cultuurshock! Overal word je omringd door verkeer, mensen en komende de meest bijzondere geuren en kleuren je tegemoet.

Gelukkig krijg je de eerste dagen een oriëntatieperiode. Die bestaat uit uitgebreide Nepalese taallessen, een bezoek aan de indrukwekkende bezienswaardigheden van Kathmandu en leer je ondertussen de culturele gebruiken kennen.

Dan start je periode van vrijwilligerswerk of studie in het buitenland. Het mooie aan de projecten in Nepal is dat je op meerdere plekken aan de slag kan gaan. Dit betekent dat je ook een combinatie van projecten kan doen, wanneer je langere tijd naar het buitenland gaat!

De Therapy Trek in Nepal – unieke fysiotherapie groepsreis in de bergen

Ben jij op zoek naar een unieke ervaring in dit mooie land, maar heb je slechts kort de tijd? Wil jij het liefst jouw vakantie combineren met vrijwilligerswerk? Ga dan mee met onze Therapy Trek in Nepal. Check onderstaand filmpje en geef je snel op!

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad