4 juli 2018

Ecuador & de Galapagos Eilanden

Fysiotherapie ‘a la Darwin’ – tussen de reuzeschildpadden, hamerhaaien en pinguïns

Wij zijn erg enthousiast over dit pareltje, Ecuador en de Galapagos Eilanden. We hebben op deze plek mogelijkheden voor een minor in het buitenland of een periode van vrijwilligerswerk. De kans dus om tussen de wilde dieren op een tropisch eiland mensen te helpen met fysiotherapie!

Lees vooral even verder en bekijk ook onze unieke zomerdeal voor afgestudeerde fysiotherapeuten die graag de uitdaging aangaan.

Een zeeleguaan op het strand

Ecuador is een land dat ligt in het noord-westen van Zuid-Amerika, midden op de evenaar. Je vindt er de hoogste bergen, diepste wouden en uitgestrekte zandstranden. In de jungle leven nog velen inheemse volkeren in houten hutjes, terwijl er in de grote steden Quito en Guayaquil grote wolkenkrabbers te vinden zijn.

Middenin de Stille Oceaan liggen de Galapagos Eilanden, een onderdeel van Ecuador. Dit is net als het land zelf, een plek met vele tegenstellingen.

Giant Tortoises op de Galapagos Eilanden

Nergens ter wereld kom je een plek tegen met zo’n zeldzame natuur als hier. Niet voor niets bedacht de bioloog Darwin hier de evolutietheorie. De lokale bevolking – hier gesetteld vanwege het toerisme – is heel goed in het vermarkten van privécruises en gave activiteiten in de natuur met haar wilde dieren.

Hoe goed ze het ook regelen voor de toeristen, zelf hebben ze het niet zo goed. De bevolking heeft niet veel te besteden en beschikt niet over een goed georganiseerd zorgsysteem zoals op het vaste land.

Fysiotherapeuten kennen ze dan ook niet of nauwelijks. Betekent dit dat ze geen fysiotherapeutische hulp kunnen gebruiken? Nee, natuurlijk niet. Ook hier hebben mensen aandoeningen en blessures die veel baat hebben bij onze zorg.

In samenwerking met onze lokale partner zijn wij bezig een plek te creëren waar men altijd terecht kan. Dat is precies waarom wij met Physical Therapy Abroad gestart zijn! Fysiotherapeuten sturen, om mensen op een plek in het buitenland te helpen aan de juiste zorg. Help jij mee?


Nu tijdelijk géén bemiddelingskosten voor fysiotherapeuten

En wij zijn nu per direct op zoek naar jou!

Zeehonden zijn je beste vriend op de Galapagos
  • Ben jij zelfstandig?
  • Ben jij avontuurlijk?
  • Vind jij het geen probleem om zonder begeleiding aan de slag te gaan?
  • Spreek jij een beetje Spaans (of ben je bereid dit te leren)?
  • Ben jij bereid je handen uit de mouwen te steken?
  • Heb je minimaal 3-4 weken vrij?

Dan ben jij diegene die wij zoeken!

Wij rekenen géén bemiddelingskosten, je betaalt alleen vervoer en verblijf. Dit kan natuurlijk tegen een gereduceerd tarief, omdat onze partner ter plaatse erg blij is met elke hulp die wij sturen. Dus ben jij een therapeut die stevig in zijn schoenen staat en niet bang is om in het diepe te springen?

Geef je dan vooral op (voor een periode van min. 3-4 weken) voor deze unieke ervaring op de Galapagos Eilanden.#therapymovespeople