Ga naar de inhoud

Fysiotherapie in Ecuador & de Galapagos Eilanden

Net als Darwin tussen de reuzenschildpadden, hamerhaaien en pinguïns

Wij zijn erg enthousiast over dit pareltje, Ecuador en de Galapagos Eilanden. We hebben op deze plek mogelijkheden voor een periode van vrijwilligerswerk (let op: géén studie of stages). Een uitgelezen kans dus om tussen de wilde dieren op een tropisch eiland mensen te helpen met fysiotherapie!

Avontuurlijk project voor fysio’s die graag in het diepe springen!

Ecuador is een land dat ligt in het noord-westen van Zuid-Amerika, midden op de evenaar. Je vindt er de hoogste bergen, diepste wouden en uitgestrekte zandstranden. In de jungle leven nog velen inheemse volkeren in houten hutjes, terwijl er in de grote steden Quito en Guayaquil grote wolkenkrabbers te vinden zijn.

Middenin de Stille Oceaan liggen de Galapagos Eilanden, een onderdeel van Ecuador. Dit is net als het land zelf, een plek met vele tegenstellingen.

Nergens ter wereld kom je een plek tegen met zo’n zeldzame natuur als hier. Niet voor niets bedacht de bioloog Darwin hier de evolutietheorie. De lokale bevolking – hier gesetteld vanwege het toerisme – is heel goed in het vermarkten van privécruises en gave activiteiten in de natuur met haar wilde dieren.

Hoe goed ze het ook regelen voor de toeristen, zelf hebben ze het niet zo goed. De bevolking heeft niet veel te besteden en beschikt niet over een goed georganiseerd zorgsysteem zoals op het vaste land.

Fysiotherapeuten kennen ze dan ook niet of nauwelijks. Betekent dit dat ze geen fysiotherapeutische hulp kunnen gebruiken? Nee, natuurlijk niet. Ook hier hebben mensen aandoeningen en blessures die veel baat hebben bij onze zorg.

In samenwerking met onze lokale partner zijn wij bezig een plek te creëren waar men altijd terecht kan. Dat is precies waarom wij met Physical Therapy Abroad gestart zijn! Fysiotherapeuten sturen, om mensen op een plek in het buitenland te helpen aan de juiste zorg. Help jij mee?

Sprong in het diepe voor fysiotherapeuten

Ben jij zelfstandig?

Ben jij avontuurlijk?

Vind jij het geen probleem om zonder begeleiding aan de slag te gaan?

Spreek jij een beetje Spaans (of ben je bereid dit te leren)?

Ben jij bereid je handen uit de mouwen te steken?

Heb je minimaal 3-4 weken vrij?

Dan ben jij diegene die wij zoeken!

Wij zijn op zoek naar mensen die dit project een stapje verder brengen. Dus ben jij een therapeut die stevig in zijn schoenen staat en niet bang is om in het diepe te springen?

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad