Ga naar de inhoud

Fysiotherapie in Costa Rica

Vrijwilligerswerk of stage in een kleine community naast een actieve vulkaan

Ja, dat kan alleen maar in het indrukwekkende Costa Rica! De naam van het land zegt eigenlijk alles al, een rijke kust. En jouw vrijwilligerswerk of onderdeel van je studie in Costa Rica zal niets minder dan een rijke ervaring in je leven worden.

De actieve vulkaan

Het land heeft geen leger, wordt al jarenlang bestempeld als het gelukkigste van de wereld en heeft een spectaculaire natuur.

Het wordt aan de oostkant omringd door de Caraïbische Zee (Atlantische Oceaan) en door de Grote Oceaan aan de westkant. In je vrije tijd zijn er dus veel activiteiten mogelijk op of rondom het water, zoals surfen, kayakken of duiken. Natuurlijk kan je ook gewoon genieten op het strand van de laid-back sfeer die hier te vinden is.

Niet alleen de kust is rijk aan spectaculaire natuur, in het land vindt je de jungle, bergen, rivieren en, zoals gezegd, actieve vulkanen. Kortom een land die je gezien moet hebben.

Vrijwilligers aan het oefenen met patiënt

Op ons fysiotherapie project ga je aan de slag in de community van een dorp op twee uur rijden van de hoofstad San Jose. In deze vallei kijk je mee op diverse plekken en kies je samen met onze contactpersoon hoe je jouw agenda gaat inrichten. Ondertussen leer je de vriendelijke bevolking écht kennen. Je verblijft in een gastgezin die letterlijk alles uit de kast haalt om je er thuis te laten voelen. Kijk er niet raar van op als ze je behandelen als echt lid van de familie en je jezelf terugvindt op de verjaardag van een verre nicht.

Waar wacht je nog op?

PURA VIDA!

Spaanse lessen in de Caraïben, de jungle of tussen de vulkanen

Voor het werken in Costa Rica is het een vereiste dat je basiskennis van Spaans bezit. Mocht je dat niet hebben, wees dan niet bang. Via diverse apps spreek je tegenwoordig al snel een woordje over de grens.

Costa Rica kikker, In de jungle: De Red-Eyed Tree Frog

Nergens leer je een taal echter zo snel als in het land zelf! Wij hebben in samenwerking met een lokale partner mogelijkheden om lessen Spaans te volgen. Je geeft bij ons precies aan hoe lang, waar en wanneer je dat wilt en wij regelen de rest. Dit kan zowel in Costa Rica, als in buurland Panama!

De leraren zijn allemaal native speakers en je kan lessen volgen op diverse plekken. Zo krijg je de kans om naast het dorp van je fysiotherapie project ook nog de andere hoogtepunten van Midden-Amerika te bewonderen.

We raden aan om je lessen voorafgaand aan jouw vrijwilligerswerk of stage te starten.

Ben jij ook benieuwd naar alle opties?

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad