Meteen naar de inhoud

Fysiotherapie in Costa Rica

Vrijwilligerswerk of stage in een kleine community naast een actieve vulkaan

Ja, dat kan alleen maar in het indrukwekkende Costa Rica! De naam van het land zegt eigenlijk alles al, een rijke kust. En jouw vrijwilligerswerk of onderdeel van je studie in Costa Rica zal niets minder dan een rijke ervaring in je leven worden.

De actieve vulkaan

Het land heeft geen leger, wordt al jarenlang bestempeld als het gelukkigste van de wereld en heeft een spectaculaire natuur.

Het wordt aan de oostkant omringd door de Caraïbische Zee (Atlantische Oceaan) en door de Grote Oceaan aan de westkant. In je vrije tijd zijn er dus veel activiteiten mogelijk op of rondom het water, zoals surfen, kayakken of duiken. Natuurlijk kan je ook gewoon genieten op het strand van de laid-back sfeer die hier te vinden is.

Niet alleen de kust is rijk aan spectaculaire natuur, in het land vindt je de jungle, bergen, rivieren en, zoals gezegd, actieve vulkanen. Kortom een land die je gezien moet hebben.

Vrijwilligers aan het oefenen met patiënt

Op ons fysiotherapie project ga je aan de slag in de community van een dorp op twee uur rijden van de hoofstad San Jose. In deze vallei kijk je mee op diverse plekken en kies je samen met onze contactpersoon hoe je jouw agenda gaat inrichten. Ondertussen leer je de vriendelijke bevolking écht kennen. Je verblijft in een gastgezin die letterlijk alles uit de kast haalt om je er thuis te laten voelen. Kijk er niet raar van op als ze je behandelen als echt lid van de familie en je jezelf terugvindt op de verjaardag van een verre nicht.

Waar wacht je nog op?

PURA VIDA!

Spaanse lessen in de Caraïben, de jungle of tussen de vulkanen

Voor het werken in Costa Rica is het een vereiste dat je basiskennis van Spaans bezit. Mocht je dat niet hebben, wees dan niet bang. Via diverse apps spreek je tegenwoordig al snel een woordje over de grens.

Costa Rica kikker, In de jungle: De Red-Eyed Tree Frog

Nergens leer je een taal echter zo snel als in het land zelf! Wij hebben in samenwerking met een lokale partner mogelijkheden om lessen Spaans te volgen. Je geeft bij ons precies aan hoe lang, waar en wanneer je dat wilt en wij regelen de rest. Dit kan zowel in Costa Rica, als in buurland Panama!

De leraren zijn allemaal native speakers en je kan lessen volgen op diverse plekken. Zo krijg je de kans om naast het dorp van je fysiotherapie project ook nog de andere hoogtepunten van Midden-Amerika te bewonderen.

We raden aan om je lessen voorafgaand aan jouw vrijwilligerswerk of stage te starten.

Ben jij ook benieuwd naar alle opties?

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we veel enthousiaste aanmeldingen ontvangen. Vanwege de afgelopen coronajaren hebben wij te maken met een wachtlijst. Op dit moment nemen wij daarom tot het einde van 2022 géén nieuwe intakes* of deelnemers aan. Ook de geplande informatiebijeenkomsten komen te vervallen.

Bedankt voor je begrip, we hopen jou z.s.m. weer op weg te helpen voor een onvergetelijke fysiotherapie ervaring in het buitenland.

Team Physical Therapy Abroad

*Heb je tijdens de coronaperiode een intakegesprek gehad of meegedaan aan de infobijeenkomst? En hebben wij afgestemd dat reizen op een later moment mogelijk was? Geen zorgen, neem dan even contact met ons op!