4 juli 2018

Costa Rica

Fysiotherapie in een kleine community naast een actieve vulkaan

Ja, dat kan alleen maar in het indrukwekkende Costa Rica! De naam van het land zegt eigenlijk alles al, een rijke kust. En jouw vrijwilligerswerk of onderdeel van je studie in Costa Rica zal niets minder dan een rijke ervaring in je leven worden.

De actieve vulkaan

Het land heeft geen leger, wordt al jarenlang bestempeld als het gelukkigste van de wereld en heeft een spectaculaire natuur.

Het wordt aan de oostkant omringd door de Caraïbische Zee (Atlantische Oceaan) en door de Grote Oceaan aan de westkant. In je vrije tijd zijn er dus veel activiteiten mogelijk op of rondom het water, zoals surfen, kayakken of duiken. Natuurlijk kan je ook gewoon genieten op het strand van de laid-back sfeer die hier te vinden is.

Niet alleen de kust is rijk aan spectaculaire natuur, in het land vindt je de jungle, bergen, rivieren en, zoals gezegd, actieve vulkanen. Kortom een land die je gezien moet hebben.

Vrijwilligers aan de slag met patiënt

Op ons fysiotherapie project ga je aan de slag in de community van een dorp op twee uur rijden van de hoofstad San Jose. In deze vallei kijk je mee op diverse plekken en kies je samen met onze contactpersoon hoe je jouw agenda gaat inrichten. Ondertussen leer je de vriendelijke bevolking écht kennen. Je verblijft in een gastgezin die letterlijk alles uit de kast haalt om je er thuis te laten voelen. Kijk er niet raar van op als ze je behandelen als echt lid van de familie en je jezelf terugvindt op de verjaardag van een verre nicht.

Waar wacht je nog op? Geef je op voor een intakegesprek, lees de reviews van je voorgangers of kom naar onze eerstvolgende informatiebijeenkomst!

PURA VIDA!

Check ook onderstaande video waarin Mirthe vertelt waarom wij je op deze pagina niet méér vertellen over ons project in Costa Rica.


Spaanse lessen in de Cariben, de jungle of tussen de vulkanen

Voor het werken in Costa Rica is het een vereiste dat je basiskennis van het Spaans bezit. Mocht je dat niet hebben, wees dan niet bang. Via diverse apps spreek je tegenwoordig al snel een woordje over de grens.

Costa Rica kikker
In de jungle: De Red-Eyed Tree Frog

Nergens leer je een taal echter zo snel als in het land zelf! Wij hebben dan ook in samenwerking met onze lokale partner mogelijkheden voor jou om lessen Spaans te volgen. Je geeft bij ons precies aan hoe lang, waar en wanneer je dat wilt en wij regelen de rest.

De leraren zijn allemaal native speakers en je kan lessen volgen op diverse plekken in het land. Zo krijg je de kans om naast het dorp van je fysiotherapie project ook nog de andere hoogtepunten van Costa Rica te bewonderen.

We raden aan om je lessen voor je vrijwilligerswerk/stage te starten. Er zijn echter ook mogelijkheden om tijdens jouw werkzaamheden in de avond lessen te volgen.

Ben jij ook benieuwd naar alle opties? Neem dan snel contact met ons op!


#therapymovespeople