Ga naar de inhoud

Fysiotherapie in Cambodja

Vrijwilligerswerk of stage in bruisende hoofdstad Phnom Penh

In samenwerking met onze Nederlandse partner (én fysiotherapeut) hebben we zowel mogelijkheden voor studenten én afgestudeerde fysiotherapeuten. In de hoofdstad van dit mooie land, Phnom Penh, ga je aan de slag in een moderne praktijk. Daar werk je samen met lokale therapeuten en zijn er mogelijkheden om te werken met topsporters van sportclubs in de buurt.

Jonge Cambodjanen tijdens cultuurshow

Cambodja is een land met diverse gezichten, zo is het een zeer geliefd back-pack land met hostels, café’s en discotheken in alle toeristische plaatsen. Maar ook andere reizigers worden door dit vriendelijke Aziatische land aangetrokken.

Aan de zuidkant is een lange kuststrook met mooie stranden, bounty-eilandjes en zijn er diverse wateractiviteiten mogelijk, zoals duiken, zeiltochten of SUP-pen (stand up paddleboard). Fysiotherapeuten zijn over het algemeen erg actief ingesteld, dus we helpen je graag op weg met diverse tips.

Bij de tempels van Angkor Wat

Ben jij meer van het ontdekken van de cultuur en natuur van het land? Ook dan ben je in Cambodja aan het juiste adres. Het land is nog steeds aan het opkrabbelen na de dood van bijna 2 miljoen mensen in de periode van de Rode Khmer in de jaren zeventig. Meerdere musea over deze periode zijn te bezoeken, maar ook de indrukwekkende killing fields zijn een moment van bezichtiging waard. Even stilstaan bij wat de bevolking allemaal heeft moeten doorstaan. Het zal je des te meer doen beseffen hoe vriendelijk en veerkrachtig de Cambodjanen zijn. Een volk dat zich langzaamaan weet te ontwikkelen en waar je je in de grote plaatsen goed kan redden met Engels. Vooral de jongere Cambodjanen verstaan je goed.

Een absoluut hoogtepunt van Cambodja is Siem Reap, ook wel bekend om de nabijgelegen tempels van Angkor Wat. Hier kan je meerdere dagen rondstruinen en nog niet uitgekeken zijn. Vooral de mysterieuze sfeer maakt dit wereldwonder één van de meest bijzondere plekken op aarde.

Zie jij het wel zitten om in dit land aan de slag te gaan?

Rondreis met internationale fysiotherapeuten en afsluiting bij Angkor Wat

Dit is onze nieuwste groepsreis van de Therapy Travels. Samen met een groep internationale fysiotherapeuten reis je door het land, ontdek je de provincies en ga je aan de slag met het geven van therapie aan de lokale bevolking. Ga mee met onze Therapy Trip!

Deelnemer bij de tempels

Het programma bestaat uit een 10daagse reis (excl. vlucht) door de binnenlanden van Cambodja. Je begint met een bijkomdag in Phnom Penh en gaat op excursie naar de indrukwekkende ‘killing fields’. Daarvandaan vertrek je met de groep naar de provincie. De lokale bevolking kan zich op meerdere plekken aanmelden voor een screening en behandeling van de fysiotherapeut. Jij dus.

Na meerdere behandeldagen eindig je jouw reis in één van de meest mysterieuze plekken van de wereld. De tempels van Angkor Wat. Ook wel bekend van meerdere Hollywood films, waaronder Tomb Raider met Angelina Jolie. Zie jij jezelf al aan die lianen slingeren?

Onze partner is zelf een fysiotherapeut uit Australië met Cambodjaanse roots. Hij vindt het erg belangrijk om iets terug te geven aan de community tijdens de groepsreis. Alle aspecten zoals het verblijf, transfers en eten/drinken worden dan ook geregeld door lokale ondernemers. Zo profiteren niet de grote internationale ketens, maar de bevolking zelf van jouw komst. Tijdens het werk wordt je met jouw groep vergezeld door Cambodjaanse therapeuten. Zij leren van jouw kennis & kunde en vertellen graag over hun eigen werkzaamheden. Zo leer je van elkaar en draag je ook op een andere manier je steentje bij. Perfect passend bij onze eigen missie dus!

Ben jij overtuigd en wil je graag mee naar Cambodja? Meld je dan nu aan voor de eerstvolgende Therapy Trip!

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad