Ga naar de inhoud

Fysiotherapie op Bonaire, de Nederlandse Antillen

Vrijwilligerswerk of studie op tropisch eiland in de Cariben

Wil jij begeleid worden door een ervaren fysiotherapeute, in combinatie met fanatieke personal trainers? Dan zit je op dit adres goed. Jouw vrijwilligerswerk of onderdeel van je studie op Bonaire staat geheel in het teken van sport, fitness en preventie.

In Nederland is er de laatste jaren veel meer aandacht voor leefstijl en preventie. Ook op Bonaire is positieve gezondheid en gezonde leefstijl een belangrijke ontwikkeling. In samenwerking met Rianne, onze Nederlandse contactpersoon, hebben wij er in 2021 een mooie locatie voor Physical Therapy Abroad bij gekregen.

Het eiland is een bijzondere gemeente van Nederland en een groot gedeelte van de bevolking spreekt dan ook Nederlands. Mocht je dus graag naar het buitenland willen om een fysiotherapie ervaring op te doen, maar geen talenknobbel hebben, dan ben je hier zeker op de juiste plek.

Naast Nederlands wordt er ook Engels, Spaans en Papiaments gesproken. Niet alleen de talen zijn divers, ook qua culturen is er op Bonaire een heuse Caribische mix te vinden – met inwoners van het eiland zelf – maar ook afkomstig van Aruba, Curaçao, Nederland, de Dominicaanse Republiek en Venezuela. Een gave kans dus om eens te ervaren hoe fysiotherapie er op dit relaxte, tropische eiland aan toe gaat.

Waar wacht je nog op?

BON BINI BONAIRE!

Leer duiken, kite-surfen of ontdek de natuur op het eiland

Naast het werk op Bonaire is er ook in je vrije tijd genoeg te beleven. De natuur is ontzettend mooi en ook qua avontuurlijke sporten is er veel om te ondernemen. Je hoeft je nooit te vervelen!

Zo vindt je over het hele eiland snorkelspots. Plekken waar je direct het water in loopt en de meest kleurige vissen tegenkomt. Wil je nog meer van de onderwaterwereld ontdekken? Haal dan je duikbrevet, een echte aanrader! Wij geven je tijdens je voorbereiding niet alleen tips over fysiotherapie, maar helpen je ook graag bij het uitzoeken van bijv. een duikschool.

Naast activiteiten op zee, zoals kite-surfen of kayakken, is het ook zeer de moeite waard om een rondtocht over het eiland te maken. Wilde ezels, schildpadden, leguanen, honderden flamingo’s – je vindt ze allemaal op dit mooie eiland in de Cariben!

Ben jij ook benieuwd naar alle opties? Kom dan eens naar een informatiebijeenkomst of plan direct een intakegesprek met ons in.

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad