Meteen naar de inhoud

Diverse fysiotherapie projecten in verschillende landen

Verleg je grenzen, ga als fysiotherapeut naar het buitenland!

We hebben een uitgebreid stappenplan voor je opgesteld, waarin we precies uitleggen wat je van ons mag verwachten. Van oriëntatie naar aanmelding en van de voorbereidingsperiode tot het moment van vertrek.Check ons stappenplan

Dan is het zover! Je bent er helemaal klaar voor om als fysiotherapeut (in opleiding) aan de slag te gaan in het buitenland.

Vulkaan Costa Rica
Een deelnemer bij de vulkaan Turrialba – project in Costa Rica

Onze partners en de fysiotherapieprojecten

Voor het organiseren van jouw programma werken wij samen met partnerorganisaties en lokale contactpersonen. Deze samenwerkingspartners en al onze locaties zijn zorgvuldig uitgekozen. Dit is waarop zij zijn geselecteerd:

Veiligheid: 
In het land en de omgeving van je project komen al jarenlang toeristen en vrijwilligers.

Zekerheid:
Er is altijd een Nederlands- of Engelstalige contactpersoon ter plaatse die je 24/7 kan aanspreken.

Toegevoegde waarde: 
Elke bestemming heeft een fysiotherapeutische hulpvraag, je draagt écht bij.

Avontuurlijk: 
De omgeving is rijk aan avontuurlijke uitstapjes in je vrije tijd.

Continuïteit: 
Alle projecten en partnerorganisaties willen langdurig met ons samenwerken aan lokale fysiotherapie initiatieven.

De locaties van onze projecten

De landen van onze projecten zijn op dit moment verdeeld over drie verschillende continenten:

Locaties projecten van Physical Therapy Abroad

– Bonaire

– Cambodja

– Costa Rica

– Ecuador (de Galapagos Eilanden)

– Nepal

We hebben een groot internationaal fysiotherapie netwerk. Mocht je vragen hebben over mogelijkheden in andere landen, stel ze dan gerust. Wie weet wat we voor jou kunnen betekenen.

Onze oud-deelnemers en het team van Physical Therapy Abroad hebben gezamenlijk nog een gouden tip voor je: “De moeilijkste beslissing is om te gaan. Dus twijfel niet langer, maar geef je gewoon op en ga het avontuur aan!”

Therapy Trek in Nepal

Naast onze individuele projecten hebben we samen met een Nepalese partner een twee-weekse Trekking opgezet, genaamd de Therapy Trek.

Therapie in de bergen

De eerste paar dagen bestaan uit een korte oriëntatieperiode in Kathmandu om te bekomen van de cultuurshock. Daarin leer je alvast de prachtige chaos van de bruisende stad kennen. Dan is het tijd om de bergen in te gaan…

Je leert Nepal beter kennen, terwijl je ondertussen de mogelijkheid hebt om wat terug te doen voor de lokale bevolking.

We gaan hiken in het laaggebergte in de omgeving van Kathmandu. In de bergdorpjes waar we doorheen komen, screenen we de mensen en voorzien hen van adviezen en oefeningen.

Op het eind geven we advies en lessen aan het personeel van de medical health clinic. Zodat we ook op de lange termijn een verschil blijven maken.

Therapy Trip in Cambodja

Tempels in Siem Reap

Naast de Therapy Trek gaan we sinds 2019 ook de binnenlanden van Cambodja in met onze Therapy Trip.

We sluiten aan bij een groep Australische en Cambodjaanse therapeuten. Gezamenlijk gaan we op pad de provincies in om te werken met de lokale bevolking. Zij hebben normaal gesproken geen toegang tot fysiotherapeutische zorg vanwege de flinke armoede waar zij veelal onder gebukt gaan. Door het vrijwilligerswerk kun je echt wat betekenen voor hen en tegelijkertijd deel je jouw kennis met de Cambodjaanse therapeuten.

Naast het helpen van de bevolking ga je ook de indrukwekkende tempels van Angkor Wat bezoeken en de killing fields ter nagedachtenis aan hen die zijn omgekomen tijdens het gruwelijke Rode Khmer verleden.

Het mooie van deze reis is dat alle overnachtingen en restaurants een onderdeel zijn van een lokaal goed doel of een stichting. Zo weet je zeker dat jouw geld besteed wordt aan initiatieven om het land duurzaam op te bouwen. Over elk aspect van de reis is nagedacht, zodat de lokale bevolking er optimaal van profiteert.

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we veel enthousiaste aanmeldingen ontvangen. Vanwege de afgelopen coronajaren hebben wij te maken met een wachtlijst. Op dit moment nemen wij daarom tot het einde van 2022 géén nieuwe intakes* of deelnemers aan. Ook de geplande informatiebijeenkomsten komen te vervallen.

Bedankt voor je begrip, we hopen jou z.s.m. weer op weg te helpen voor een onvergetelijke fysiotherapie ervaring in het buitenland.

Team Physical Therapy Abroad

*Heb je tijdens de coronaperiode een intakegesprek gehad of meegedaan aan de infobijeenkomst? En hebben wij afgestemd dat reizen op een later moment mogelijk was? Geen zorgen, neem dan even contact met ons op!