5 april 2017

Fysiotherapeuten

Elke fysiotherapeut is geschikt voor onze projecten

Physical Therapy Abroad is speciaal opgezet voor en door fysiotherapeuten. Voor iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk, stage of een minor op het gebied van fysiotherapie in het buitenland. Het grote verschil met andere organisaties is dat wij ons hebben gespecialiseerd op de bemiddeling en het voorbereiden van fysiotherapeuten voordat zij naar het buitenland gaan. Wij zorgen door een persoonlijk intake gesprek en ons Matching op Maat proces dat er voor iedereen een geschikt project is.

Dit betekent dat zowel studenten fysiotherapie, als pas afgestudeerde en ervaren therapeuten op pad kunnen met ons. Ook wanneer je niet langer actief werkzaam bent in de fysiotherapie, vanwege pensioen of andere redenen ben je van harte welkom.

Zolang je ingeschreven staat in het BIG register of een VOG-verklaring kan afgeven, dan ben jij geschikt om fysiotherapie in het buitenland te doen! Wil je meer informatie kom dan eens naar onze gratis bijeenkomsten op donderdagavond of zaterdagochtend.


Welke eigenschappen heb je nodig als fysiotherapeut:

  • Je bent avontuurlijk
  • Je staat open voor een andere cultuur
  • Je bent nieuwsgierig wat fysiotherapie inhoudt in een ander land
  • Je draagt graag je steentje bij in de wereld
  • Je bent bereid 2 weken of langer vrij te nemen

Kan jij alles afvinken? Plan een intakegesprek met ons. Ben je geïnteresseerd maar twijfel je nog een beetje, lees dan eens deze negen redenen waarom dit echt wat voor jou is.


Ik wil naar het buitenland, maar dan?

Informatiebijeenkomst

Je bent al een tijdje aan het twijfelen of je wel of niet naar het buitenland wil, maar hebt besloten het nu echt te gaan doen. Toch wil je graag nog iets meer duidelijkheid en persoonlijke informatie. Kom dan naar de eerstvolgende gratis informatiebijeenkomst. Je mag natuurlijk iemand meenemen en er is volop mogelijkheid om vragen te stellen.

Deze bijeenkomst vindt plaats op verschillende data gedurende het jaar. We wisselen om-om de bijeenkomsten op een donderdagavond en zaterdagochtend af, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om er bij te zijn.

Heb je vragen die niet kunnen wachten tot de bijeenkomst? Kijk eens naar de meest gestelde vragen van vrijwilligers of neem contact met ons op.

 

Intakegesprek

Zodra je besluit dat je naar het buitenland gaat om fysiotherapie te doen meld je je op de website aan voor een intakegesprek. We plannen samen een afspraak in. Je krijgt de link naar ons online intakeformulier toegestuurd.

Het gesprek vindt plaats op onze locatie in het centrum van Deventer, of online via Skype/Facetime.

 

Matching op Maat

Tijdens het intakegesprek leren wij jou persoonlijk kennen. Jouw wensen en jouw kwaliteiten als fysiotherapeut worden tijdens ons Matching op Maat proces vergeleken met onze projecten.

Via de mail krijg je het programmavoorstel opgestuurd. Dit bevat o.a. een globaal overzicht van de geschikte projecten, beknopte informatie over het land en de geldende tarieven.

 

Voorstel bespreken 

Zodra je voldoende tijd hebt gehad om de projecten te bestuderen nemen we weer contact op. We bespreken het gekozen project en kunnen eventueel wijzigingen aanbrengen. Ga je akkoord, dan wordt het programmavoorstel daarmee officieel geaccepteerd door jou.

 

Bevestiging en bestanden opsturen

Er volgt een bevestiging via de mail met de factuur en een deelnemersovereenkomst. Onze partners vereisen een CV in het Engels van alle deelnemers. Met ons CV-format vul je gemakkelijk je gegevens op één A4 pagina in. Ook deze zullen we meesturen met de bevestiging. Heb je een eigen versie die je wilt vertalen, dan is dit ook prima. Maak het jezelf in ieder geval niet te moeilijk.

 

Officiële aanmelding + Informatiepakket

Wij sturen jouw aanvullende gegevens door naar onze partnerorganisatie. Nu is je aanmelding officieel!

Is je (aan)betaling voldaan dan ontvang je van ons aanvullende informatie. Dit bestaat uit onze ‘checklist voor fysiotherapeuten’ en ‘het informatiepakket’ van onze partner.

Met de checklist krijg je inzicht in welke voorbereidingen jij als fysiotherapeut moet treffen voordat je vertrekt. Bijvoorbeeld alles wat je moet regelen op het gebied van verzekeringen, vaccinaties en je visum. Daarnaast is er informatie opgenomen voor therapeuten die onbetaald verlof of ontslag hebben genomen om op reis te kunnen. In het pakket vanuit onze partner krijg je meer informatie over het klimaat, de veiligheid, een inpaklijst en andere tips.

 

Op pad om jouw steentje bij te dragen

Nu alle voorbereidingen erop zitten is het zover. Jij gaat op pad naar jouw project in het buitenland. Natuurlijk doen wij er, net als onze partner, alles aan om jou volledig te voorzien in het programma zoals voorgesteld. Bedenk echter dat in het buitenland het meestal anders loopt dan verwacht. Sta open voor alle mogelijkheden en wees flexibel voor veranderingen. Zo wordt het echt een groot avontuur!

Kom in actie!
Neem contact met ons op
Gratis informatiebijeenkomst
Plan een intakegesprek