Ga naar de inhoud

Het informatiepakket

De voorbereidingsfase – project fysiotherapie in het buitenland

Nadat jij akkoord gaat met het ‘Matching op Maat programmavoorstel’ of je hebt aangemeld voor een groepsreis gaan wij hard aan de slag. Er volgt een bevestiging via de mail met de factuur en een link naar onze deelnemersovereenkomst. Daarbij komt vanuit de partnerorganisatie het verzoek om extra bestanden op te sturen:

CV in het Engels
Onze partnerorganisatie vraagt om jouw CV in het Engels en een pasfoto. Met onze standaard CV-format vul je gemakkelijk en snel je gegevens in. Heb je een eigen versie die je wil vertalen, dan is dit ook prima. Maak het jezelf in ieder geval niet te moeilijk.

Kopie paspoort
Het hangt helemaal af van onze partnerorganisatie en het project of zij een kopie van jouw paspoort vereisen. Dit kan je “anoniem” versturen met de Kopie-ID app.

Bewijs van goed gedrag
Mocht je niet BIG (NL) of Kwaliteitsregister (BE) geregistreerd zijn, dan vragen wij tevens een VOG verklaring of uittreksel uit het Strafsregister. Wij sturen jouw aanvullende gegevens door naar onze partnerorganisatie.

Heb je hierover vragen of zijn er dingen onduidelijk? Neem dan gewoon contact met ons op. We willen dat jij zorgeloos op pad gaat, dus je kunt ons altijd bereiken. Een aantal vragen worden ons vaker gesteld:

Informatiepakket, checklist voor fysiotherapeuten en training

Zodra je de factuur betaald hebt, ontvang je onze aanvullende informatie:

Het informatiepakket
De checklist voor fysiotherapeuten
De voorbereidingstraining of onze voorbereidingsdag

Het informatiepakket (digitaal) bestaat voornamelijk uit handige informatie over het desbetreffende land: over het klimaat, de veiligheid, een inpaklijst en andere tips. Ook zijn alle gegevens van onze partnerorganisatie en lokale contactpersoon genoteerd.

Vlak voor vertrek kijken wij als extra service jouw reisverzekering na (niet verplicht). Zo checken we of alles goed geregeld is en je zonder zorgen aan de slag kan gaan op jouw project.

In sommige gevallen krijg je bij deze e-mail ook informatie over je oriëntatieperiode, de taallessen of andere bijgeboekte opties.

De checklist voor fysiotherapeuten

Een checklist speciaal gemaakt voor fysiotherapeuten (in opleiding) uit Nederland en België die naar het buitenland gaan voor stage of vrijwilligerswerk.

Met behulp van deze afvinklijst ga je volledig voorbereid op pad. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets vergeet, want wij hebben aan alles gedacht.

Onder andere wat je moet regelen op het gebied van verzekeringen, vaccinaties en je visum. Ook staat er meer informatie in wat je kan doen als je ontslag neemt of waar je als student op moet letten als je naar het buitenland gaat.

Bovendien hebben we speciaal voor jou een gratis e-book gemaakt met verzamelde Therapy Travel Tips. Dit is een boek met de 10 beste adviezen van oud-deelnemers en het PTA- team. Die wil je dus hebben…

Dan ben je nu goed voorbereid en rest jou niks anders dan het vliegtuig te pakken en op pad te gaan! Goede reis 🙂

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad