Meteen naar de inhoud

Het informatiepakket

De voorbereidingsfase – project fysiotherapie in het buitenland

Nadat jij akkoord gaat met het ‘Matching op Maat programmavoorstel’ of je hebt aangemeld voor een groepsreis gaan wij hard aan de slag. Er volgt een bevestiging via de mail met de factuur en een link naar onze deelnemersovereenkomst. Daarbij komt vanuit de partnerorganisatie het verzoek om extra bestanden op te sturen:

CV in het Engels
Onze partnerorganisatie vraagt om jouw CV in het Engels en een pasfoto. Met onze standaard CV-format vul je gemakkelijk en snel je gegevens in. Heb je een eigen versie die je wil vertalen, dan is dit ook prima. Maak het jezelf in ieder geval niet te moeilijk.

Kopie paspoort
Het hangt helemaal af van onze partnerorganisatie en het project of zij een kopie van jouw paspoort vereisen. Dit kan je “anoniem” versturen met de Kopie-ID app.

Bewijs van goed gedrag
Mocht je niet BIG (NL) of Kwaliteitsregister (BE) geregistreerd zijn, dan vragen wij tevens een VOG verklaring of uittreksel uit het Strafsregister. Wij sturen jouw aanvullende gegevens door naar onze partnerorganisatie.

Heb je hierover vragen of zijn er dingen onduidelijk? Neem dan gewoon contact met ons op. We willen dat jij zorgeloos op pad gaat, dus je kunt ons altijd bereiken. Een aantal vragen worden ons vaker gesteld:

Informatiepakket, checklist voor fysiotherapeuten en training

Zodra je de factuur betaald hebt, ontvang je onze aanvullende informatie:

Het informatiepakket
De checklist voor fysiotherapeuten
De voorbereidingstraining of onze voorbereidingsdag

Het informatiepakket (digitaal) bestaat voornamelijk uit handige informatie over het desbetreffende land: over het klimaat, de veiligheid, een inpaklijst en andere tips. Ook zijn alle gegevens van onze partnerorganisatie en lokale contactpersoon genoteerd.

Vlak voor vertrek kijken wij als extra service jouw reisverzekering na (niet verplicht). Zo checken we of alles goed geregeld is en je zonder zorgen aan de slag kan gaan op jouw project.

In sommige gevallen krijg je bij deze e-mail ook informatie over je oriëntatieperiode, de taallessen of andere bijgeboekte opties.

De checklist voor fysiotherapeuten

Een checklist speciaal gemaakt voor fysiotherapeuten (in opleiding) uit Nederland en België die naar het buitenland gaan voor stage of vrijwilligerswerk.

Met behulp van deze afvinklijst ga je volledig voorbereid op pad. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets vergeet, want wij hebben aan alles gedacht.

Onder andere wat je moet regelen op het gebied van verzekeringen, vaccinaties en je visum. Ook staat er meer informatie in wat je kan doen als je ontslag neemt of waar je als student op moet letten als je naar het buitenland gaat.

Bovendien hebben we speciaal voor jou een gratis e-book gemaakt met verzamelde Therapy Travel Tips. Dit is een boek met de 10 beste adviezen van oud-deelnemers en het PTA- team. Die wil je dus hebben…

Dan ben je nu goed voorbereid en rest jou niks anders dan het vliegtuig te pakken en op pad te gaan! Goede reis 🙂

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we veel enthousiaste aanmeldingen ontvangen. Vanwege de afgelopen coronajaren hebben wij te maken met een wachtlijst. Op dit moment nemen wij daarom tot het einde van 2022 géén nieuwe intakes* of deelnemers aan. Ook de geplande informatiebijeenkomsten komen te vervallen.

Bedankt voor je begrip, we hopen jou z.s.m. weer op weg te helpen voor een onvergetelijke fysiotherapie ervaring in het buitenland.

Team Physical Therapy Abroad

*Heb je tijdens de coronaperiode een intakegesprek gehad of meegedaan aan de infobijeenkomst? En hebben wij afgestemd dat reizen op een later moment mogelijk was? Geen zorgen, neem dan even contact met ons op!