Ga naar de inhoud

Wat hebben wij afgelopen jaar bijgedragen?

  • 6 min read

Physical Therapy Abroad is een sociale onderneming. Dat betekent dat onze missie voorop staat. Het is de belangrijkste drijfveer waardoor wij met veel plezier en passie aan het werk zijn. Het is de reden waarom het team zich momenteel kosteloos inzet voor de organisatie. En het is de reden dat therapeuten voor ons kiezen, omdat wij oprecht een impact willen maken voor een betere wereld.

Een internationaal fysiotherapie netwerk

Samenwerken tijdens de Therapy Trek


Wij vinden dat iedereen overal ter wereld laagdrempelig toegang moet hebben tot fysiotherapie. Dat is onze missie. Dit doen wij door het uitzenden van fysiotherapeuten en studenten. Wij geloven namelijk dat de wereld een betere plek wordt als je open staat voor elkaar en een andere cultuur.

Wij hopen dat er zo een wereldwijd fysiotherapie-netwerk ontstaat waarin wij met zijn allen kennis en kunde uitwisselen. De kwaliteit van de fysiotherapie komt dan wereldwijd op een (nog) hoger niveau.

Dat is waar iedereen, ook de gezondheidszorg in Nederland, uiteindelijk van profiteert. Want zeg nou zelf, iedereen met een klacht verdient toch de beste professionele hulp om vrijuit te kunnen bewegen?

Een overzicht van onze impact het afgelopen jaar

2018 stond in het teken van opbouwen, netwerken en naamsbekendheid krijgen. Allemaal zodat wij in de toekomst zoveel mogelijk impact kunnen maken.

En hoewel we het afgelopen jaar net van start zijn gegaan hebben wij door de hulp van ons netwerk en van jullie fysiotherapeuten al wel een hoop kunnen betekenen. We nemen je mee met een kort overzicht van de hoogtepunten.

Het Pointing Book

Dankzij de gratis samenwerking met Romy Kühne Design en de bijdrage van meerdere deelnemers hebben wij het afgelopen jaar het Pointing Book ontwikkeld.

Het is hét handboek voor fysiotherapeuten die in het buiten-, of in het binnenland werken met mensen met een taalbarrière.

Door middel van de plaatjes vallen pijnscore, diverse lichaamsdelen, anatomie, neurologie en huiswerkoefeningen in een snel overzicht uit te leggen.

Huiswerk oefeningen overtrekken uit het Pointing Book

Op dit moment hebben al onze partnerorganisaties een exemplaar, of is er eentje naar ze onderweg. Ook krijgen al onze deelnemers standaard een boek om mee te nemen voor gebruik op hun project in het buitenland.

Het leuke is dat het Pointing Book nu ook los te bestellen is. Wil jij graag bijdragen, maar kan of wil je liever niet naar het buitenland? Geen probleem, bestel een boek want een gedeelte van de opbrengst gaat naar de projecten.

Donaties van oefenmateriaal

Groepstherapie met nieuwe dynabands

Door middel van feedback van onze deelnemers steunen wij onze projecten. Natuurlijk hebben we frequent contact met onze partners in het buitenland, maar door de terugkoppeling van vrijwilligers en studenten weten we precies wat er het hardst nodig is op het gebied van fysiotherapie op elk project.

Een aantal projecten in Nepal werden zo voorzien van dynabands en opblaasballen. Door de tip van een vrijwilligster konden wij deze materialen kopen en worden de mensen daar nu flink aan het oefenen gezet!

Therapy Trek in Nepal

De Therapy Trek vond dit najaar voor de eerste keer plaats. Afgelopen november zijn we met de groep deelnemers samengekomen tijdens een evaluatiedag. Samen hebben we besproken hoe we met een volgende Therapy Trek nog meer impact kunnen maken dan nu al het geval is.

Er wordt ondertussen door de ex-deelnemers zelfs (geheel vrijwillig) een meerjarenplan opgesteld. Eén van de actiepunten die tijdens de volgende trek al uitgevoerd wordt is het verzorgen van een les aan de lokale medical health assistant. Continuïteit is ten slotte het belangrijkste om impact te kunnen maken!

Fysiotherapeuten wandelend naar de volgende bestemming door de bergen van Nepal

Uitbreiding van onze samenwerkingen

Samenwerking Nelumbo Nepal

In een eerder overzicht schreven we al over de prachtige samenwerkingen die we hebben met meerdere organisaties. Dit aantal blijft groeien en we zijn echt ontzettend trots op de impact die we hiermee nu en in de toekomst maken. Een kleine spotlight willen we geven aan de pas opgerichte stichting Nelumbo uit Nepal.

Hoewel we niet samenwerken door het uitzenden van vrijwilligers is hun missie zo inspirerend dat we ontzettend trots zijn te kunnen zeggen dat we met hen samenwerken door expertise en kennis uit te wisselen. Ook dat heeft een impact!

Geef je op!

Het overzicht kan veel groter, maar we hebben de hoogtepunten er uit gehaald. Alle kleine beetjes impact die we maken zijn namelijk teveel om op te noemen, maar daardoor niet minder waardevol.

We willen dan ook van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor de impact die we in 2018 hebben kunnen maken door jullie hulp. Zonder jullie steun en bijdrage was dit niet mogelijk geweest.

Laten we er samen voor zorgen dat we in 2019 nog veel meer impact gaan maken. Wil jij naar het buitenland? Geef je dan nu op! Ken je een organisatie die met ons wil samenwerken of heb je een creatief idee om impact te maken? Ook daar staan wij altijd voor open, neem dan contact met ons op.

Dat was het voor 2018, wij wensen jullie fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Op naar nog meer impact in 2019!

Fijne feestdagen namens het team van Physical Therapy Abroad (niet op de foto: Michiel)!

Team Physical Therapy Abroad

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad