Ga naar de inhoud

Hiken door de bergen van Nepal met fysiotherapeuten

  • 3 min read

Ontmoeting tijdens reis door Nepal

In 2014 ontmoet oprichtster Mirthe de Nepalese Ram tijdens één van haar reizen. Ram heeft een commercieel goedlopend trekkingsbedrijf in Kathmandu.

Hij wil naast zijn zakelijke succes graag wat terug doen voor de mensen van zijn geboortedorp. Dat is de reden waarom hij een stichting heeft opgezet die al meerdere malen succesvol de Medical Trek heeft georganiseerd in de regio waar hij vandaan komt. De lokale bevolking van zijn dorp en de omheinende plaatsen krijgen zo professionele hulp. Hierbij blijkt vaak dat men de expertise van ons fysiotherapeuten goed zou kunnen gebruiken. Tijdens de ontmoeting loopt Mirthe al rond met de plannen om een organisatie als Physical Therapy Abroad op te zetten en met deze dromen in haar hoofd raken ze aan de klets. Wat kunnen ze in de toekomst voor elkaar betekenen? Het zijn mooie mogelijkheden, maar voorlopig zit het er niet in, want Mirthe wil zich eerst gaan specialiseren.

Nadat Mirthe in 2016 besluit het roer volledig om te gooien neemt ze direct contact op met Ram…

Therapy Trek: fysiotherapie in de Himalaya

Na lang overleggen, voorbereiden en plannen is het bijna 2 jaar later eindelijk zover. De Therapy Trek staat officieel vast en we mogen het nu van de daken schreeuwen. In september gaan we met een klein groepje avontuurlijke fysiotherapeuten naar Nepal.

De 16e stappen we in het vliegtuig naar Kathmandu en gaan we twee weken genieten van het prachtige land. Dat is natuurlijk niet (alleen) het doel van de trip.

De bedoeling is dat wij, tijdens onze hike door de bergen, de lokale bevolking van de dorpjes die we aandoen voorzien van fysiotherapeutische tips, adviezen en behandelingen. Wij kunnen namelijk veel betekenen voor velen van hen.

Wij zijn enthousiast! Hoe gaaf dat we gewoon met ons vak de lokale mensen helpen en tegelijkertijd kunnen genieten van zo’n magische plek als Nepal?

We kunnen niet wachten tot deze trekking van start gaat en hopelijk een groot succes wordt. Heb jij ook zin om mee te wandelen en onderweg je handen uit de mouwen te steken? De reis gaat gegarandeerd door en er zijn nog een aantal plekken beschikbaar. Kom op zaterdag 23 juni naar onze bijeenkomst waar onder andere deze reis aan bod komt.

— Team Physical Therapy Abroad

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad