Meteen naar de inhoud

Goede Voornemens voor 2018

  • 4 min read

5 redenen waarom fysiotherapie in het buitenland bovenaan jouw lijstje moet staan

De feestdagen zijn voorbij en het einde van 2017 is in zicht. Er zijn een paar dingen die iedereen bezighouden aan het einde van het jaar. Uitbuiken van alles wat er allemaal naar binnen is gewerkt, het vieren van Oud & Nieuw en het maken van goede voornemens.

Bij Physical Therapy Abroad kunnen we natuurlijk niet achterblijven. Ook wij zijn de afgelopen dagen druk bezig geweest met onze lijst voor 2018. Meestal is het opstellen ervan leuker dan het daadwerkelijke uitvoeren. Onze goede voornemens zijn daar echter een uitzondering op. We hebben enorm veel zin om eraan te beginnen. Wil jij net als ons uitkijken naar het nieuwe jaar?

Dan geven we je nu 5 redenen waarom het doen van fysiotherapie in het buitenland bovenaan jouw lijstje van goede voornemens moet staan.

1. Je draagt actief bij aan een betere wereld

Iets goeds willen doen voor een ander leeft in deze maand. Niet voor niets is Serious Request elk jaar een groot succes en heeft de kerstsingle “Do they know it’s Christmas” al 3 remakes gehad. Mensen willen graag iets betekenen voor een ander. Waarom neem je dat gevoel niet mee in het nieuwe jaar? Vrijwilligerswerk in het buitenland geeft lokale mensen die dat nodig hebben toegang tot fysiotherapie.

Draag jouw steentje bij aan een betere wereld!

2. Je hebt geen last van ellenlange administratie

Veel fysiotherapeuten zien op tegen de maand januari. Het bijwerken van chronische patiëntendossiers, nieuwe diagnosecodes aanmaken én het uitleggen van de veranderde regels van zorgverzekeringen. Ohja! Vergeten we bijna dat het eigen risico bij iedereen weer op €385,- staat én wij fysiotherapeuten elk jaar de eerste zijn die declareren.

Hebben we al verteld dat er geen eigen risico is in Azië? De termen basis en aanvullende verzekeringen in Afrika niet bestaan? Een patiëntendossier in het buitenland alléén noodzakelijke informatie bevat?

3. Je leert het land en de cultuur écht ontdekken

Tijdens je vrijwilligerswerk in het buitenland leer je de lokale bevolking persoonlijk kennen. Zij vertellen erg graag over hun land en cultuur. Zo krijg jij de beste tips om het land te ontdekken op een manier die je als normale toerist nooit kunt ervaren. Ga er in de weekenden op uit, of wat dacht je ervan om nadien een aantal weken rond te trekken! Onze garantie; je komt op de minder toeristische plekken en leert het land écht kennen.

4. Je ontwikkelt je op persoonlijk en professioneel vlak

Fysiotherapie doen in het buitenland is een enorm unieke en onvergetelijke ervaring. Je wordt in het diepe gegooid in een onbekende omgeving met een andere cultuur, taal en gebruiken. Je ontwikkelt competenties op het gebied van fysiotherapie, maar groeit zeker ook als persoon. Een ontzettend waardevol cadeau aan jezelf. Een investering voor de rest van je leven.

5. Je hebt eindelijk een goed voornemen die je wél kan behalen

De standaardlijstjes van goede voornemens bestaan uit: “afvallen, stoppen met roken en meer tijd besteden aan familie en vrienden”. Erg moeilijk om ooit te behalen. Als je wilt afvallen is het namelijk elk jaar belangrijk om je te focussen op gezond eten en bewegen. Je komt gemakkelijk een aantal kilo aan en hetzelfde geldt voor die overige voornemens. Je steekt op dat gezellige feestje één sigaretje op of vergeet tijdens een drukke periode per ongeluk een verjaardag. Voor je het weet staan dezelfde goede voornemens aan het einde van het jaar weer op je lijstje. Het is bijna onmogelijk om ze te behalen als je niet heel streng bent op jezelf.

Fysiotherapie in het buitenland doen is anders. Je hoeft niet streng te zijn, het enige wat je moet doen is een intake gesprek plannen én gaan. Eindelijk een goed voornemen waardoor je aan het eind van het jaar tevreden terug kan kijken zonder bang te hoeven zijn voor een “terugval”.

Ach en mocht het toch gebeuren dat jij een terugval krijgt, dan heeft dat alleen maar een positief effect op jou en de wereld  😉

Als dat geen goed voornemen is…!

Een goed en spectaculair 2018 gewenst!
team Physical Therapy Abroad

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we veel enthousiaste aanmeldingen ontvangen. Vanwege de afgelopen coronajaren hebben wij te maken met een wachtlijst. Op dit moment nemen wij daarom tot het einde van 2022 géén nieuwe intakes* of deelnemers aan. Ook de geplande informatiebijeenkomsten komen te vervallen.

Bedankt voor je begrip, we hopen jou z.s.m. weer op weg te helpen voor een onvergetelijke fysiotherapie ervaring in het buitenland.

Team Physical Therapy Abroad

*Heb je tijdens de coronaperiode een intakegesprek gehad of meegedaan aan de infobijeenkomst? En hebben wij afgestemd dat reizen op een later moment mogelijk was? Geen zorgen, neem dan even contact met ons op!