Meteen naar de inhoud

Physical Therapy Abroad krijgt label “positive impact”

 • 3 min read

Voorbereidingstraining van Stichting Muses draagt bij aan ontwikkeling competenties.

In 2016 is Stichting Muses  gestart om het effect van haar voorbereidingstraining te meten. Het onderzoek is een onderdeel geworden van de organisatie. Muses wil een continue verbeterproces opzetten met de resultaten uit het onderzoek. Inmiddels is er een duidelijk resultaat: de training zorgt onder andere voor de ontwikkeling van de belangrijkste competenties om een succesvolle vrijwilliger te zijn op het project in het buitenland. Het Muses effect genoemd.

Stichting Muses wil hier iets meedoen en komt met een label. De Muses Duurzaamheidsstempel is ontwikkeld om aan te tonen welke vrijwilligersorganisaties de voorbereidingstraining verplichten en bekostigen van hun deelnemers. Dit zijn de organisaties die de waarde van een goede voorbereiding in zien en hiermee bijdragen aan een positieve impact van vrijwilligerswerk wereldwijd!

Wij zijn erg trots dat Physical Therapy Abroad officieel de duurzaamheidsstempel van “positive impact” heeft gekregen.

Een vrijwilliger die wordt uitgezonden met de Duurzaamheidsstempel:

  •  Wordt door de organisatie verplicht gesteld de voorbereidingstraining te volgen met als doel duurzaam vrijwilligerswerk te maximaliseren.
  •  Is zich bewust van de belangrijkste competenties die nodig zijn om een succesvolle vrijwilliger te zijn op het project.
  •  Weet duidelijk welke rol wel en niet op zich te nemen binnen het vrijwilligersproject en weet ook waarom.
  •  Kent zijn/haar valkuilen en talenten en hoe deze ter plaatse in te zetten.
  •  Weet welke houding aan te nemen om zich aan te passen binnen een andere cultuur.
  •  Is zich er bewust van een duurzame bijdrage te leveren op het vrijwilligersproject.
  •  Weet wat te doen als hij/zij uit balans raakt, wat de vrijwilliger in staat stelt het beste uit zichzelf en het vrijwilligersproject te halen.
  •  Volgt de verdiepingstraining Wijzer met Kids wanneer hij/zij met kwetsbare kinderen gaat werken.
 •  Gaat op reis via een vrijwilligersorganisatie die bijdraagt aan het Muses Impact onderzoek en mede als doel heeft de impact van vrijwilligerswerk wereldwijd te vergroten.

Wij zorgen dat alles van begin tot eind volledig voor je geregeld wordt, zodat jij als fysiotherapeut (in opleiding) het meeste uit jouw tijd in het buitenland kan halen, op een duurzame manier.

Wil je meer informatie? Geef je dan op voor de informatiebijeenkomst of plan direct een intakegesprek!

— Team Physical Therapy Abroad

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we veel enthousiaste aanmeldingen ontvangen. Vanwege de afgelopen coronajaren hebben wij te maken met een wachtlijst. Op dit moment nemen wij daarom tot het einde van 2022 géén nieuwe intakes* of deelnemers aan. Ook de geplande informatiebijeenkomsten komen te vervallen.

Bedankt voor je begrip, we hopen jou z.s.m. weer op weg te helpen voor een onvergetelijke fysiotherapie ervaring in het buitenland.

Team Physical Therapy Abroad

*Heb je tijdens de coronaperiode een intakegesprek gehad of meegedaan aan de infobijeenkomst? En hebben wij afgestemd dat reizen op een later moment mogelijk was? Geen zorgen, neem dan even contact met ons op!