Ga naar de inhoud

De startersmarkt voor fysiotherapeuten; een succes!

  • 3 min read

Physical Therapy Abroad op de startersmarkt

Speciaal voor alle 3e en 4e jaars studenten van de opleiding fysiotherapie is er afgelopen dinsdag een startersmarkt georganiseerd op de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Hierbij zijn er allerlei bedrijven, opleidingen en organisaties op het gebied van fysiotherapie uitgenodigd om de studenten te voorzien van alle informatie die zij nodig hebben na hun afstuderen.

Ook Mirthe is aanwezig namens Physical Therapy Abroad. Want zeg nou zelf? Wat is er nou leuker dan na je opleiding een periode doorbrengen in het buitenland! Iets bijdragen in de wereld en een ander land ontdekken kan natuurlijk altijd, maar net na je studie hebben veel studenten nog geen vaste baan en is het net iets gemakkelijker om die stap te zetten. Ben jij ook net afgestudeerd? Geef je dan op voor een intakegesprek of kom naar de gratis informatiebijeenkomst!

Fysiotherapie doen in het buitenland? Studenten willen wel!

Tijdens de markt, maar ook gedurende de workshops wordt het duidelijk dat veel studenten wel geïnteresseerd zijn in het doen van fysiotherapie in het buitenland. Zowel een aantal weken als langere periode van een half jaar worden genoemd. Supergaaf dat iedereen zo enthousiast reageert.

Alleen al het feit dat er zoveel fysiotherapeuten rondlopen die graag hun steentje willen bijdragen in het buitenland bewijst dat onze organisatie hard nodig is. Op een persoonlijke wijze gematcht worden met een project in het buitenland spreekt veel van hen aan, net als het zorgen voor continuïteit ter plaatse. Ook vanuit de organisaties op de markt klinken er complimenten. Physical Therapy Abroad is in hun ogen echt een welkome aanvulling op de vrijwilligersmarkt en het stageaanbod in het buitenland. Een enkeling geeft zelfs aan dat wij 20 jaar eerder opgestart hadden moeten zijn, dan waren zij ook zeker op pad gegaan…

Actie van de dag; student fysiotherapie wint intakegesprek

Op deze speciale startersdag loopt er ook nog een actie; je kunt een gratis intakegesprek winnen indien je je gegevens in de wereldbol stopt. Inmiddels heeft de trekking hiervan al plaatsgevonden en is Tess de winnaar van deze mooie prijs. Tess, gefeliciteerd!

Mocht je fysiotherapie student zijn van een andere hogeschool, geef je dan vooral op voor een gratis informatiebijeenkomst. Daarin vertellen we je alles wat je moet weten om goed voorbereid op pad te gaan en op een duurzame manier de lokale bevolking te kunnen ondersteunen met therapie. Tot snel!

Team Physical Therapy Abroad 

 

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad