Meteen naar de inhoud

Wij zijn jarig: De 10 hoogtepunten van 1 jaar Physical Therapy Abroad

  • 5 min read

Hoera! Wij vieren vandaag ons 1 jarig bestaan. We zijn natuurlijk hartstikke trots op deze mijlpaal en hoewel we graag naar de toekomst kijken, blikken we speciaal voor deze dag terug op onze 10 hoogtepunten (in willekeurige volgorde) van ons eerste jaar.

1. Onze partners

We kunnen natuurlijk geen fysiotherapeut op pad helpen als we geen partners hebben. Een hoogtepunt is ons contact met de partners. Constant bereid om ons van adviezen te voorzien en ten alle tijden bereikbaar voor vragen. Niet elke organisatie kan zeggen dat ze zo gemakkelijk kunnen terugvallen op hun partners, maar wij absoluut wel!

2. Feedback van eerste vrijwilligers

De allereerste vrijwilligers zijn al op pad gegaan afgelopen jaar. Deze avonturiers hadden direct het volste vertrouwen in onze dienstverlening en voorzagen ons bij terugkomst van feedback en zeer waardevolle tips. We zijn trots op hun inzet op de projecten en onze gezamenlijke doelen om fysiotherapie voor iedereen ter wereld toegankelijk te maken.

3. Therapy Trek Nepal

Een absoluut hoogtepunt is toch wel de allereerste editie van de Therapy Trek in Nepal. Samen met een groepje gemotiveerde fysiotherapeuten reisden wij in september naar Nepal om daar in de bergen de lokale bevolking te voorzien van fysiotherapeutische behandelingen en adviezen. Een trekking waar we in de toekomst zeker mee door zullen gaan.

4. Samenwerking Stichting Muses

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker voor onze samenwerking met Stichting Muses. Zij bereiden alle vrijwilligers voor op hun tijd in het buitenland. Met antwoord op vragen als “Wat is mijn rol als vrijwilliger op het project?” tot “Wat doe ik in lastige of heftige situaties?”  Wat zijn we blij met ze!

5. Startersdag Hogeschool Arnhem-Nijmegen

Best een spannend moment om voor het eerst voor een grote groep fysiotherapie studenten te staan en ons verhaal te vertellen. Mirthe deed het begin april en kreeg de zaal letterlijk binnen 30 seconden in beweging tijdens haar pitch. De studenten stonden namelijk direct op bij de vraag wie er wel naar het buitenland zou willen. Verder heb je toch niets nodig om je bij ons aan te willen melden? Precies, dat dachten wij ook; een succesvolle dag.

6. Creatieve informatiebijeenkomsten

Tijdens onze informatiebijeenkomsten (inmiddels staat de teller al op 7) vindt altijd een interactief momentje plaats. Superleuk om te zien hoe iedereen dit weer op een andere manier invult. Als er iets is dat zeker is, dan is het wel dat fysiotherapeuten erg goed zijn in improviseren en creatief zijn. Toevallig dat dit ook de belangrijkste competenties zijn voor het werken in het buitenland!

Studenten en professionals werken samen tijdens bijeenkomst   

7. Pointing Book

Na een jaar lang voorbereiden, doorspreken en verbeteren was het vlak voor vertrek naar Nepal zo ver. Het Pointing Book ontworpen door Romy Kühne Design ging naar de drukker. Eén van onze persoonlijke hoogtepunten toch wel. Letterlijk een idee eindelijk in handen vast kunnen houden is erg bijzonder om mee te maken. Romy, bedankt voor je harde werk en geduld bij al onze opmerkingen en verbeteringen!

8. Bezoeken potentiële fysiotherapie projecten

Tijdens onze voorbereiding (die al in 2016 begon) en ons eerste jaar hebben wij veel potentiële partners gesproken en bezocht. Superenthousiaste mensen met allemaal een passie voor hun project en bezigheden. Helaas kunnen we niet met iedereen samenwerken, maar wat hebben we veel geleerd van iedereen. Alleen al het feit dat er zoveel projecten en stichtingen bestaan die iets goeds willen doen voor de medemens geeft ons een enorm positief gevoel.

9. Samenwerking Fydalo

Eén van de eerste organisaties die ons idee ondersteunden was Fydalo. Zij vonden het geen probleem om ons te promoten op hun website en posten ook blogs op hun sociale media. Fijn dat er direct in de fysiotherapie wereld werd ingezien dat wij een serieuze organisatie zijn om rekening mee te houden.

10. Team Physical Therapy Abroad

Mirthe werkt fulltime aan de organisatie. Met hulp van haar vaste team bestaande uit Erik, Dagmar en Michiel had zij het nooit kunnen redden om Physical Therapy Abroad neer te zetten zoals het nu staat. Daarnaast zijn er ongelooflijk veel mensen die hebben meegeholpen om het eerste jaar van Physical Therapy Abroad een succes te maken. Iedereen daarvoor heel erg bedankt!

En nu? Op naar de toekomst en meer succesvolle hoogtepunten!

— Team Physical Therapy Abroad

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we veel enthousiaste aanmeldingen ontvangen. Vanwege de afgelopen coronajaren hebben wij te maken met een wachtlijst. Op dit moment nemen wij daarom tot het einde van 2022 géén nieuwe intakes* of deelnemers aan. Ook de geplande informatiebijeenkomsten komen te vervallen.

Bedankt voor je begrip, we hopen jou z.s.m. weer op weg te helpen voor een onvergetelijke fysiotherapie ervaring in het buitenland.

Team Physical Therapy Abroad

*Heb je tijdens de coronaperiode een intakegesprek gehad of meegedaan aan de infobijeenkomst? En hebben wij afgestemd dat reizen op een later moment mogelijk was? Geen zorgen, neem dan even contact met ons op!