Ga naar de inhoud

BELANGRIJK: Corona update, advies zomer/najaar 2021

  • 2 min read

Beste allemaal,

Wat een bijzonder jaar is het geweest. Waar we vorig jaar ineens plotseling deelnemers moesten annuleren, wordt nu elk programmavoorstel gemaakt “onder voorbehoud” van corona.

Nu de situatie in Europa gelukkig de goede kant opgaat, kunnen we met zijn allen nauwelijks wachten tot we weer naar het buitenland kunnen. Er springen steeds meer landen op groen of geel, de besmettingen en daarmee de maatregelen in Nederland en België nemen in rap tempo af…

Je zou denken dat wij als Physical Therapy Abroad dan weer volle bak kunnen draaien en mensen wereldwijd in beweging kunnen brengen. Helaas is de situatie in de rest van de wereld nog niet zover.

Waar wij de afgelopen maanden een strenge lockdown kenden en ons aan allerlei maatregelen moesten houden, geldt datzelfde nu (nog) voor het overgrote deel van Azië en Latijns-Amerika.

En laat dat nu net de landen zijn waar wij onze projecten hebben.

Intern hebben we hier vele discussies over gevoerd. Want deelnemers annuleren willen we natuurlijk liever niet. Helaas zit er voor de komende maanden in sommige projecten/landen niets anders op.

Dit betekent dat er in navolging van 2020, ook in 2021 geen Therapy Trek of Therapy Trip gaat plaatsvinden. Bovendien hebben we voor individuele reizen en stages ook een besluit moeten nemen: Voor nu helpen wij alléén onze reeds geregistreerde deelnemers (en intake lijst) op weg als het mogelijk is. Tot het najaar nemen we geen nieuwe aanvragen aan.

Hopelijk is de situatie wereldwijd heel snel een stuk beter, zodat iedereen weer kan genieten van zijn of haar vrijheid en hopelijk weer snel “in beweging” kan komen.

– Team PTA

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad