Ga naar de inhoud

Competentie onderzoek gestart

  • 3 min read

Floor Venhuis is student Toegepaste Psychologie. Afgelopen najaar neemt zij contact op met de vraag of wij een afstudeeropdracht hebben voor haar. Nou Floor, dat hebben we zeker!

We zijn op dat moment al een tijdje bezig met de vraag welke competenties je ontwikkelt in het buitenland. Wij zijn er zelf namelijk van overtuigd dat het doen van vrijwilligerswerk, of een onderdeel van je studie in het buitenland, bijdraagt aan de verbetering van jouw kwaliteiten als beroepsbeoefenaar.

Waarom onderzoek doen naar de competenties bij fysiotherapeuten?

We vinden dat de vrijwilligers die voor ons op pad gaan beloond mogen worden voor hun inzet. Zij zetten namelijk hun eigen tijd en geld in, om een ander in het buitenland te voorzien van fysiotherapeutische hulp en behandelingen. Zij doen dit uit een passie voor hun werk en het goed willen doen voor een ander.

Vrijwilligerswerk in het buitenland

We leven in een tijd waarin je Persoonlijke Ontwikkelingsplan een leidraad is voor werkgevers om jouw functioneren te beoordelen. Jouw kennis en klinisch redeneren wordt besproken door te peer- reviewen met collega’s.

Wij hopen aan te tonen dat het doen van fysiotherapie in het buitenland daadwerkelijk bijdraagt aan de ontwikkeling van de beroepscompetenties. Wie weet wat voor mogelijkheden er dan zijn bij werkgevers, kwaliteitsregisters voor deze therapeuten die dit uit hun persoonlijke motivatie doen?

We worden trouwens nog eens extra gedreven door het feit dat er een aantal leraren op hogescholen beweren dat hun studenten “niks leren” in het buitenland. Dat de kwaliteit van fysiotherapie daar zo ver achter ligt dat dit niets toevoegt aan het kennisniveau van hun leerlingen.

Oftewel, wij willen graag weten of onze hypothese klopt!

Maar dit kunnen we natuurlijk niet zelf gaan onderzoeken. Dan is het niet objectief. Vandaar dat een student de beste optie voor ons is. Studenten worden ten slotte ook beoordeeld door school of het onderzoek dat ze opleveren wel valide en betrouwbaar is.

Oproep aan fysiotherapeuten en studenten met buitenlandse ervaring

Met onze hypothese sturen we Floor op pad om een afstudeeronderzoek te gaan doen. Begeleid door ons team (Thom, Dagmar en Mirthe) en 3 leraren van de opleiding Toegepaste Psychologie wordt er besloten dat een kwalitatief onderzoek de beste manier is om te starten.

Floor heeft inmiddels al ontzettend veel achtergrondkennis opgedaan en literatuuronderzoeken verzameld. Nu is het tijd dat zij deze kennis gaat gebruiken om te onderzoeken of er daadwerkelijk competentie ontwikkeling plaatsvindt bij fysiotherapeuten die vrijwilligerswerk in het buitenland hebben gedaan.

Daarom een oproep aan alle fysiotherapeuten, studenten en oud-fysiotherapeuten met ervaring in het buitenland.

Wij zijn op zoek naar mensen die graag willen vertellen over hun periode in het buitenland. Het kost je ongeveer 60 minuten. Floor komt dan naar een door jou gekozen locatie, op een vooraf afgesproken datum en tijdstip naar je toe voor een diepte interview.

Ben jij diegene die we zoeken, geef je dan gauw op door onderstaand aanmeldformulier in te vullen!

Klik op de afbeelding om het formulier te laden.

Alvast heel erg bedankt!

— Namens Floor en het team van Physical Therapy Abroad

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad