Ga naar de inhoud

AVG: De fysiotherapeut en onnodige administratielast 

  • 2 min read

Fysiotherapie doen in het buitenland; wat gebeurt er met jouw gegevens?

Voor elke organisatie binnen de EU geldt vanaf 25 mei de AVG, de algemene verordering gegevensbescherming. Achter de schermen zijn wij druk bezig geweest om een duidelijk beeld te scheppen van de gegevens die wij verzamelen. Zowel als je als klant met ons fysiotherapie gaat doen in het buitenland, maar ook als je je bijvoorbeeld opgegeven hebt voor de nieuwsbrief.

De meesten van jullie vertrouwen er op dat dit goed en veilig gebeurt. Dat is ook waar wij voor staan sinds het begin van onze organisatie. We zijn echter verplicht om iedereen te kunnen inlichten hoelang wij gegevens bewaren, hoe dit opgeslagen wordt en met welk doel. Dit moet in één overzichtelijk document terug te vinden zijn. Dit hebben wij natuurlijk opgesteld en deze is op aanvraag beschikbaar.

Mocht je hierover vragen hebben of je gegevens willen verwijderen uit onze database? Geen probleem! Neem contact met ons op, dan zullen we je precies laten weten wat er opgeslagen is en indien je dit wenst, deze gegevens verwijderen.

De fysiotherapeut en onnodige administratielast

Ter verduidelijking! Aangezien wij zelf (helaas) ervaring hebben met de ellenlange gegevens die genoteerd moeten worden in de fysiotherapie, zijn we een beetje administratie moe. We slaan dus sowieso geen gegevens van jou op die we niet nodig hebben voor onze dienstverlening. Voor alle gegevens die wij opslaan hebben we een duidelijk doel die ook beschreven staat in onze privacy policy. Deze gegevens zijn beveiligd opgeslagen.

Mocht er ondanks onze uitgebreide voorzorgsmaatregelen toch iets misgaan met jouw gegevens dan stellen wij je z.s.m. op de hoogte. Net als jullie, willen wij namelijk niet dat deze gegevens verspreid worden. Help ons mee indien je denkt dat onze dienstverlening op het gebied van privacy anders ingericht kan worden door ons feedback te geven. Wij staan hier altijd voor open!

Hopelijk zijn jullie zo voldoende op de hoogte en kunnen we blijven doen waar we goed in zijn; mensen bewegen met therapie! Zien we jou snel op pad gaan naar het buitenland? Leuk. Tot snel 😉

Team Physical Therapy Abroad

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad