Ga naar de inhoud

Aanmelding tweede editie Therapy Trek gestart

  • 3 min read

Na de succesvolle eerste editie van de Therapy Trek gaan we op 15 april weer richting Nepal. Heb jij altijd al eens willen ervaren hoe het is om anderen in het buitenland te helpen met fysiotherapie? Wil je dit graag combineren met een gewelde trekking door bergen van Nepal?

Twijfel dan niet en geef je via ons contactformulier op voor deze gave reis.

Fysiotherapie en trekking in één

Na lang overleggen, evalueren en voorbereiden staat het dus vast. In april gaan we met een groep avontuurlijke fysiotherapeuten weer op pad naar Nepal…

De 14e stappen we in het vliegtuig naar Kathmandu en gaan dan ruim twee weken genieten van het prachtige land en haar bevolking. Een trekking langs watervallen, met spectaculaire uitzichten, dwars door kleine bergdorpjes. Onderweg slaan we meerdere keren ons kamp op om de lokale bevolking te voorzien van onze fysiotherapeutische adviezen en behandelingen. Maar dat is natuurlijk niet (alleen) het doel van deze trip…

Duurzaam bijdragen aan meer fysiotherapeutische mogelijkheden

Afgelopen november hebben we met alle oud-deelnemers een hele dag besteed aan het evalueren van de eerste editie van de Therapy Trek. Onze conclusie: het is voor een ieder een levensveranderende ervaring geweest. Het behandelen van mensen die het echt nodig hebben doet je extra beseffen waarom je fysiotherapeut bent geworden.

Maar nog veel belangrijker, tijdens de evaluatie werd duidelijk dat het echt een reis is die duurzaam bijdraagt aan de verbetering van de levensomstandigheden van patiënten. Mits dit op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Het meerjarenplan van de Therapy Trek is inmiddels klaar, geheel vrijwillig opgesteld door deze oud-deelnemers. Zo zijn er o.a. lessen voor de medical health assistents van de lokale health clinic gemaakt. Zij krijgen daardoor meer achtergrondkennis in bijvoorbeeld neurologie en tape-technieken.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van alle plannen die wij de komende jaren hebben met de Therapy Trek. In een ideale wereld zou het niet nodig moeten zijn om dit soort trekkings te organiseren. Echter zolang de bevolking te arm is of te verafgelegen woont om deze zorg te krijgen, willen wij op de best mogelijke manier helpen.

Dat is ten slotte toch ook waarom jij fysiotherapeut bent geworden?

De details

Voor wie:
Alle afgestudeerde fysiotherapeuten (ook als je niet actief werkzaam bent)

Groepsgrootte:
6-8 fysiotherapeuten

Startdatum:
15 april 2019

Kosten:
€1540,- excl. vliegticket, fooien, reisverzekering, vaccinaties en visa.

Duur: 
16 dagen (excl. 2 dagen vliegreis)

Eten & verblijf:
Tijdens de trekking zijn alle maaltijden en snacks inbegrepen en slaap je in twee-persoonstenten. Gedurende de dagen in Kathmandu verblijf je in een 3 sterrenhotel met ontbijt.

Programma: Start met sightseeing van 2 dagen in Kathmandu met gids. Gevolgd door een trekking met ervaren trekkingscrew in de Lower Ganesh Himal regio, tussendoor doe je dorpjes aan waar je de lokale bevolking voorziet van behandelingen en adviezen. Ook is het de bedoeling in de loakle health clinic lessen te verzorgen, zodat kennis uitgewisseld kan worden. Afsluitend nog anderhalve dag in Kathmandu.

Opgeven kan tot en met vrijdag 15 maart. Daarna sluit de inschrijving.
Meer informatie vind je op de pagina van de Therapy Trek.

Wil jij mee? Geef je dan nu snel op via ons contactformulier.

— Team Physical Therapy Abroad

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we elke week weer veel enthousiaste aanvragen en aanmeldingen mogen ontvangen.
Helaas gaan wij (voorlopig) stoppen met onze werkzaamheden.

Net als veel andere organisaties hebben wij ook last gehad van de impact van corona. Eerst stopten al onze werkzaamheden, daarna konden we slechts mondjesmaat fysiotherapeuten naar het buitenland helpen. We hadden zo al snel te maken met een wachtlijst. Vanwege allerlei leuke redenen heeft het team van PTA op dit moment gewoonweg geen tijd meer om nieuwe deelnemers op weg te helpen. In 2023 en 2024 stoppen wij daarom met onze werkzaamheden. Huidige deelnemers worden uiteraard nog wel geholpen. Vanaf 2025 maken wij opnieuw de balans op. Wie weet komen we gewoon weer terug. En zo niet, dan bedanken wij jou voor jouw steun, interesse en deelname de afgelopen jaren.

Maar niet getreurd! Jouw avontuur gaat natuurlijk gewoon door. Alleen niet bij ons.
We geven je graag nog een aantal tips:

1: Zoek een vrijwilligerswerk/stage organisatie die bij je past
2. Vragen kan altijd -> zoek zelf een fysiotherapie plek in het buitenland
3: Bepaal vooraf wat jij wil leren van jouw stage of vrijwilligerswerk - zo is jouw tijd daar nog waardevoller
4: Waarom wil je naar het buitenland? Neem vooraf de tijd om hier goed bij stil te staan.
5: Klaar voor vertrek? Sta open voor andere culturen en denkwijzen en probeer deze niet te veranderen
6: Heb geen torenhoge verwachtingen - geniet van wat er op je af komt
7: Stap uit je comfortzone en ga het avontuur aan!

~ HEEL VEEL PLEZIER! CHAO! ~

Team Physical Therapy Abroad