Meteen naar de inhoud

Aanmelding tweede editie Therapy Trek gestart

  • 3 min read

Na de succesvolle eerste editie van de Therapy Trek gaan we op 15 april weer richting Nepal. Heb jij altijd al eens willen ervaren hoe het is om anderen in het buitenland te helpen met fysiotherapie? Wil je dit graag combineren met een gewelde trekking door bergen van Nepal?

Twijfel dan niet en geef je via ons contactformulier op voor deze gave reis.

Fysiotherapie en trekking in één

Na lang overleggen, evalueren en voorbereiden staat het dus vast. In april gaan we met een groep avontuurlijke fysiotherapeuten weer op pad naar Nepal…

De 14e stappen we in het vliegtuig naar Kathmandu en gaan dan ruim twee weken genieten van het prachtige land en haar bevolking. Een trekking langs watervallen, met spectaculaire uitzichten, dwars door kleine bergdorpjes. Onderweg slaan we meerdere keren ons kamp op om de lokale bevolking te voorzien van onze fysiotherapeutische adviezen en behandelingen. Maar dat is natuurlijk niet (alleen) het doel van deze trip…

Duurzaam bijdragen aan meer fysiotherapeutische mogelijkheden

Afgelopen november hebben we met alle oud-deelnemers een hele dag besteed aan het evalueren van de eerste editie van de Therapy Trek. Onze conclusie: het is voor een ieder een levensveranderende ervaring geweest. Het behandelen van mensen die het echt nodig hebben doet je extra beseffen waarom je fysiotherapeut bent geworden.

Maar nog veel belangrijker, tijdens de evaluatie werd duidelijk dat het echt een reis is die duurzaam bijdraagt aan de verbetering van de levensomstandigheden van patiënten. Mits dit op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Het meerjarenplan van de Therapy Trek is inmiddels klaar, geheel vrijwillig opgesteld door deze oud-deelnemers. Zo zijn er o.a. lessen voor de medical health assistents van de lokale health clinic gemaakt. Zij krijgen daardoor meer achtergrondkennis in bijvoorbeeld neurologie en tape-technieken.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van alle plannen die wij de komende jaren hebben met de Therapy Trek. In een ideale wereld zou het niet nodig moeten zijn om dit soort trekkings te organiseren. Echter zolang de bevolking te arm is of te verafgelegen woont om deze zorg te krijgen, willen wij op de best mogelijke manier helpen.

Dat is ten slotte toch ook waarom jij fysiotherapeut bent geworden?

De details

Voor wie:
Alle afgestudeerde fysiotherapeuten (ook als je niet actief werkzaam bent)

Groepsgrootte:
6-8 fysiotherapeuten

Startdatum:
15 april 2019

Kosten:
€1540,- excl. vliegticket, fooien, reisverzekering, vaccinaties en visa.

Duur: 
16 dagen (excl. 2 dagen vliegreis)

Eten & verblijf:
Tijdens de trekking zijn alle maaltijden en snacks inbegrepen en slaap je in twee-persoonstenten. Gedurende de dagen in Kathmandu verblijf je in een 3 sterrenhotel met ontbijt.

Programma: Start met sightseeing van 2 dagen in Kathmandu met gids. Gevolgd door een trekking met ervaren trekkingscrew in de Lower Ganesh Himal regio, tussendoor doe je dorpjes aan waar je de lokale bevolking voorziet van behandelingen en adviezen. Ook is het de bedoeling in de loakle health clinic lessen te verzorgen, zodat kennis uitgewisseld kan worden. Afsluitend nog anderhalve dag in Kathmandu.

Opgeven kan tot en met vrijdag 15 maart. Daarna sluit de inschrijving.
Meer informatie vind je op de pagina van de Therapy Trek.

Wil jij mee? Geef je dan nu snel op via ons contactformulier.

— Team Physical Therapy Abroad

LEES DIT: BELANGRIJKE MEDEDELING

Wij zijn erg dankbaar dat we veel enthousiaste aanmeldingen ontvangen. Vanwege de afgelopen coronajaren hebben wij te maken met een wachtlijst. Op dit moment nemen wij daarom tot het einde van 2022 géén nieuwe intakes* of deelnemers aan. Ook de geplande informatiebijeenkomsten komen te vervallen.

Bedankt voor je begrip, we hopen jou z.s.m. weer op weg te helpen voor een onvergetelijke fysiotherapie ervaring in het buitenland.

Team Physical Therapy Abroad

*Heb je tijdens de coronaperiode een intakegesprek gehad of meegedaan aan de infobijeenkomst? En hebben wij afgestemd dat reizen op een later moment mogelijk was? Geen zorgen, neem dan even contact met ons op!